Nu er den gal igen: Politiet advarer disse danskere

21/09/2023 10:20

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er den gal igen.

Mest læste i dag

I en tid, hvor digitaliseringen har gjort det nemmere end nogensinde at begå svindel, er det vigtigt at have øjnene åbne.

Især hvis du er leverandør til kommunale institutioner.

Midt- og Vestsjællands Politi har nemlig udsendt en pressemeddelelse, der advarer om en ny form for svindel, der har set dagens lys:

"Vi har modtaget flere anmeldelser de seneste uger på det samme modus", udtaler politikommissær Rasmus Jensby.

Han lægger heller ikke skjul på, at svindlerne ringer til leverandører af alt fra cykler til industrivaskemaskiner og byggematerialer, og bestiller varer i en kommunes navn, og derfor advarer han om, at man som leverandør bør tage sine forholdsregler, hvis man gerne vil undgå at blive snydt.

Politiet har i skrivende stund allerede anholdt flere personer i forbindelse med denne type svindel:

"Det er vores indtryk, at de har været muldyr og blot lavet det praktiske arbejde, mens andre kriminelle har planlagt svindlen og gennemført bestillingerne. Det er dem, vi nu retter vores efterforskning mod", forklarer Rasmus Jensby videre.

Så hvis du er leverandør til en kommune, er det tid til at stramme sikkerhedsprocedurerne. Dobbelttjek alle bestillinger og vær skeptisk, hvis noget virker mistænkeligt. Det kan spare dig for både tid, penge og besvær.