Fire drenge afvist af alarmcentralen efter smertefuld ulykke: ‘Få fat i en voksen’, lød svaret

Foto: Polfoto/Jens Panduro

Fire 12-årige drenge ringede forgæves efter hjælp, da en gyngetur i en skov ved Fredericia pludselig udviklede sig dramatisk.

Det kunne nemt være endt helt galt for en 12-årige dreng fra Fredericia, da han lørdag 29. september var taget en tur i skoven med tre venner.

De fire drenge, Kasper, Daniel, Lucas og Silas - alle 12 år gamle - var taget på udflugt til skovområdet ved Bredstrupvej og Thygesmindevej i den vestlige del af Fredericia, hvor de før har leget på en gynge i skoven. 

Denne dag skulle gyngen dog ende med at give drengene en rigtig grim oplevelse. Det skriver Århus Stiftstidende.

Læs også

Politiet ville ikke hjælpe, da kvinde fik stålet sin cykel: Så skrev hun snedig besked til cykeltyven

Klokken var omkring 16.30, da Silas Damsgaard satte sig op på gyngen, der består af en træpind, der er bundet på et langt tov. Herfra er det meningen, at man skal hoppe ud over en skrænt, men denne lørdag fik den 12-årige dreng ikke sat sig ordentligt til rette.

Det betød, at gyngen smuttede, og pludselig holdt Silas kun fast med hænderne i tovet højt oppe i luften.

‘Drenge!’, nåede han at råbe, da han kort efter måtte slippe sit greb og faldt 3,5 meter ned og landede på den hårde jord.

Læs også

Buschauffør blev mistænksom, da mand ikke kunne huske navnet på sit arbejde: Valgte at jagte ham med politiet i røret

- Jeg landede, og så begyndte jeg at skrige og råbe. Jeg havde smerter i ryggen. Jeg rystede og trak vejret meget voldsomt, fortæller Silas til Århus Stiftstidende.

Straks kom de andre drenge farende, og da de kunne se, at deres ven var i store smerter, ringede de til Daniels mor, Jette Odgaard-Jensen, som dog ikke tog telefonen.

Drengene fik efterfølgende fat på Silas' mor, Sandra, der dog befandt sig i København og derfor ikke kunne gøre noget.

Læs også

Dansk skuespiller i vild forvandling: Er ikke til at kende

Herefter besluttede de at ringe 112, men da de kom igennem, fik de afslag på hjælp.

- Jeg tog min telefon og ringede 1-1-2. Jeg sagde, min ven var faldet ned, over tre en halv meter oppe. Jeg spurgte, om de kunne sende en ambulance. Men de sagde, vi skulle hente en voksen. Jeg sagde, at vores forældre var rimeligt langt væk, og at man skulle gå i rimeligt hårdt terræn i noget af tiden. Men de skulle bruge en voksen, fortæller 12-årige Daniel Outzen til Århus Stiftstidende.

Derfor måtte drengene lægge på, mens panikken bredte sig, for Silas havde tydeligvis meget ondt og havde svært ved at bevæge sig. De tre venner prøvede at berolige deres kammerat, og få minutter senere forsøgte de igen at komme igennem til Daniels mor, Jette Odgaard-Jensen. Denne gang lykkes det.

Læs også

Billede af cyklende far skaber debat: Smart eller latterligt?

Hun tog straks ud til skovområdet og mødtes med de fire drenge. Derefter ringede hun selv til alarmcentralen, og denne gang blev en ambulance sendt af sted til skoven og ankom 10 minutter senere - klokken 17.10. På det tidspunkt havde Daniel ligge i smerter i 40 minutter

Den uheldige dreng blev efterfølgende kørt på sygehuset i Kolding, hvor han begyndte at kunne bevæge sig igen. Her overnattede han, inden han dagen efter kom hjem. Heldigvis havde drengen ikke brækket noget, men havde i stedet pådraget sig muskelskader efter faldet fra gyngen.

Efter den dramatiske oplevelse er både drengene og deres forældre utilfredse med, at alarmcentralen ikke ville sende en ambulance i første omgang.

Læs også

Politiet gjorde chokerede fund i idrætsforening: Nu risikerer familiefar op til 16 års fængsel

Silas’ mor, Sandra, er meget taknemmelig for, at hendes søns tre venner var der hos ham, men samtidig føler hun sig magtesløs over, at der ikke blev lyttet til børnenes opkald til alarmcentralen.

- Der er ikke rimeligt, at alarmcentralen ikke vil sende en ambulance. Der kunne være sket noget alvorligt. Han kunne have brækket ryggen eller noget andet. Hvordan skulle børnene vide det?, spørger Sandra Damsgaard overfor Århus Stiftstidende.

Også Daniels mor, Jette Odgaard-Jensen, understreger, at Silas måtte længe længe og have ondt og være bange, før hjælpen endelig nåede frem.

Hos AMK Vagtcentralen i Region Syddanmark forklarer chefen for vagtcentralen, Kim Ahlers, at man ikke har nogle regler, der siger, at børn ikke kan ringe 112. Han ønsker dog ikke at udtale sig om den konkrete sag, men forklarer i stedet, at man vil genlytte opkaldet og herefter vurdere, om der er sket fejl.

 

Dagens Gossip