Fire ud af fem danskere indrømmer: Vi begår også denne fejl

53 procent af de adspurgte i undersøgelsen indrømmer at have spist mad, mens de har kørt bil. Foto: Shutterstock.com.

En ny undersøgelse viser, at fire ud af fem danskere begår samme fejl.

Når man sætter sig bag rattet, er det vigtigt, at man er fokuseret på trafikken. Men nu viser en ny undersøgelse, at det langt fra er alle, der har øjnene 100 procent på vejen.

Læs også

Genskaber ikonisk scene fra julefilm: Kan du genkende hende?

For sociale medier, indtagelse af mad og drikke og GPS-skærme er nogle af  ting, der kan forstyrre i trafikken, og fire ud af fem danskere indrømmer, at de udfører andre aktiviteter, end blot at køre bil, når de sætter sig bag rattet. Det viser en ny undersøgelse, skriver Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser, at hver tredje dansker har læst eller sendt beskeder fra deres telefon under kørsel, mens også hver fjerde har skiftet musik ved hjælp af telefonen på ulovlig vis. Alt i alt er det fire ud af fem bilister, der laver andre ting, end at køre bil, når de begiver sig ud i trafikken.   

"Det er helt centralt, at vi kan have tillid til hinanden i trafikken, og derfor skal opmærksomheden altid rettes mod vejen, ikke telefonen”, lyder det fra Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige, der uddyber:   

”Alle trafikanter har et stort ansvar for at have opmærksomheden rettet mod vejen. Antallet af ulykker, der er relaterede til uopmærksomhed, er bekymrende højt, og man risikerer at forårsage store skader på sig selv og sine medtrafikanter, hvis man ikke holder fokus på det væsentlige – nemlig trafikken.”

Uopmærksomhed kan have fatale konsekvenser

Ifølge Rigspolitiet er uopmærksomhed den afgørende faktor i en tredjedel af alle trafikulykker, hvilket har fået dem til at skærpe straffen for brug af håndholdt telefon under kørsel.    

”Det er i alles interesse, at vi får færre trafikulykker, og jeg håber, at en et øget fokus på problemstillingen vil gøre, at flere tænker sig om en ekstra gang og lader telefonen blive i lommen, når de kører bil,” siger Henrik Sagild. 

Politiet øgede i 2019 bødetaksten for brug af håndholdt mobiltelefon i trafikken til 2000 kr. og et klip i kørekortet.  

53 procent af de adspurgte i undersøgelsen indrømmer at have spist mad, mens de har kørt bil, mens 67 procent har drukket kaffe eller andre drikkevarer samtidig med, at de sad bag rattet.

Læs også

Mette Frederiksen afsløret: Inviterede kun rød blok til forhandlinger

 

 

 

 

Dagens Gossip