Flemming Hansen er død

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

De Konservative har netop udsendt en pressemeddelelse, da den tidligere minister, Flemming Hansen er gået bort.

Den tidligere konservative minister Flemming Hansen sov i går stille ind i en alder af 81 år med sin nærmeste familie omkring sig. Det er med stor sorg, at partiet tager afsked med en markant politisk skikkelse, som i den grad satte sine spor med hele 23 år i Folketinget, heraf som trafikminister fra 2001-2005 og transport- og energiminister fra 2005-2007.  

"Vi har meget at takke og huske Flemming Hansen for. At vi i dag kan se frem til en fast forbindelse over Femern Bælt, kan i høj grad tilskrives hans store politiske arbejde. Det gør mig ondt på familiens vegne, og jeg sender mine bedste tanker til dem," siger Søren Pape i en pressemeddelelse fra De Konservative.

Læs også

Kristina ser sin kæreste gå på knæ foran gravsted - så går sandheden op for hende, da hun ser navnet på stenen

Flemming Hansen har igennem sin politiske karriere haft mange vigtige poster. Han var erhvervsordfører igennem ti år, markedspolitisk ordfører 1987-89 og energiordfører 1989-90. Han var næstformand for Folketingets Erhvervsudvalg fra 1987-90 og formand for Folketingets Valutaudvalg fra 1988-94 og for Skatte- og Afgiftsudvalget fra 1994-98.

Det var som en del af VK-regeringen fra 2001, at Flemming Hansen fik sat sit største fodaftryk i dansk politik. Som transportminister rejste han til Tyskland og fik efter megen pres den tyske trafikminister til at sætte en underskrift på aftalen om en Femern-tunnel. Et projekt, som Flemming Hansen søn, den nuværende konservative transportordfører Niels Flemming Hansen følger nu.

"At se min fars arbejde blive ført ud i livet er en stor gave for mig, både som søn og folketingspolitiker. Min far har altid været et stort forbillede for mig, og det vil han blive ved med at være, selvom vi ikke har ham længere," siger Niels Flemming Hansen.

Flemming Hansen efterlader sig hustru Birgit Schultz Hansen, sine to sønner Lars og Niels Flemming Hansen med svigerdøtre, samt fem børnebørn.

Læs også

Mand anholdt: Truede Mette Frederiksen

 

 

Dagens Gossip