Flere brækkede knogler fører til store ændringer: Nu aflyser Jonas Vingegaard

Skrevet af Emil Martesen

7 uger siden

|

08/04/2024
Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix
Nu aflyser den danske cykelstjerne.

Dagens topnyheder

Det er altid nemt at være bagklog, men den tragiske fortælling fra torsdag eftermiddag i Baskerlandet Rundt kunne meget vel have endt anderledes.

Det er nemlig ingens næse gået forbi, at Jonas Vingegaard torsdag var involveret i et voldsomt styrt under løbet, som kostede ham et brækket kraveben, flere ribben og en punkteret lunge.

For efter den danske cykelstjerne for nyligt tog hul på den nye sæson, der er startet præcis så succesrigt som de foregående sæsoner, så kan man ikke sige det samme om i torsdags, hvor den danske cykelstjerne havnede i asfalten.

Det voldsomme styrt sendte prominente navne i asfalten, men værst gik det udover den ydmyge Glyngøre-dreng.

Og nu er der nyt fra Jonas Vingegaard, der i øjeblikket ligger på et hospital i Spanien med alvorlige skader.

Jonas Vingegaard har nemlig aflyst hans planlagte højdetræningslejr på Sierra Nevada, som skulle have startet den 6. maj. Det sker som følge af netop ulykken, der har kastet en skygge over forberedelserne til den kommende Tour de France:

"Jonas vil helt sikkert gå glip af højdetræningslejren på Sierra Nevada fra 6. maj", siger Visma-holdets sportsdirektør Merijn Zeeman til belgiske Het Laatste Nieuws, og fortsætter:

"Hvis han tager til Touren, bliver vi nødt til at gøre det anderledes".

Styrtet sætter dog stort spørgsmålstegn til, om Jonas Vingegaard når at komme sig, og hvis han gør, hvilken tilstand vil det så være i.

Her fra redaktionen ånder vi lettet op over, at Jonas Vingegaard er stabil og ved bevidsthed, og vi krydser fingre for, at han hurtigt kommer sig.