Flere kendte fyret fra DR: ‘En rigtig dårlig dag på kontoret’

Foto: FLINDT MOGENS/Scanpix

Både på tv og i radioen har DR måtte vinke farvel til flere kendte ansigter under gårsdagens store sparerunde.

Da kulturminister Mette Bock (LA) tilbage i marts gik forrest og svang sparekniven mod sin tidligere arbejdsplads, stod det hurtigt klart, at adskillige DR-ansatte stod til at miste deres arbejde.

Onsdag i denne uge modtog hele 205 medarbejdere i DR så en fyreseddel som et led i den spareplan, der over de kommende fem år skal barbere 20 procent af DR.

Blandt de mange fyrede medarbejdere var også flere kendte ansigter - deriblandt tv-vært Jacob Riising og radiovært og musiker Mikael Simpson.

Læs også

44-årig fynbo gik amok ved tandlægen, da en særlig patient blandede sig: Endte med peberspray og anholdelse

- En rigtig dårlig dag på kontoret er slut! Det er 19 år siden, jeg startede på Børneradio på Danmarks Radio. Siden har jeg bla. lavet Amigo, Versus, Melodi Grand Prix, Riising & Mor, MGP, Hvem var det nu vi var, Juleshow, Gepetto, Nærradiofonien, Landeplagen, og har haft mit eget flotte talkshow. Men som følge af besparelserne i DR er jeg desværre blevet opsagt i dag, skriver Jacob Riising på sin Instagram-profil.

40-årige Riising, der først blev kendt som børnevært og siden også har lavet voksen-fjernsyn’, er dog lykkelig for tiden hos DR.

- Det har været en fantastisk tid i DR, som har givet mig en masse oplevelser jeg aldrig vil glemme. Jeg aner ikke, hvad fremtiden vil bringe, men jeg er sikker på, at det nok skal gå alt sammen og glæder mig til nye udfordringer, skriver han afslutningsvis.

 

Også den kendte musiker Mikael Simpson, der siden 2014 har været vært på P6 Beat, fik onsdag sparket. Det afslører den 44-årige Simpson selv på sin Facebook-profil med teksten:

‘Dem som motivererede mig. 
De som har investeret tid i mig. 
Dem som har gjort mig bedre. 
De som har reddet, rost og ristet mig. 
I stod med en fyreseddel i dag. 
Jeg takker jer af hele mit hjerte. 
I ved hvem i er’ skriver han efterfulgt af et hjerte.

P6 Beat spiller blandt andet alternativ rock og beat musik og er blandt de radiokanaler, der bliver nedlagt i forbindelse med nedskæringerne på DR.

Ud over P6 Beat lukker man også radiokanalerne P7 Mix og P8 Jazz.

På tv-fronten lægges DR2 og DR K sammen til én tv-kanal, mens DR3 og DR Ultra fra 2020 kun kan ses online. Derudover lukker også en række radio- og tv-programmer.

 

Dagens Gossip