Flytningen til Schweiz efterlod et specifikt spørgsmål hos danskerne: Vingegaard-familien afviser det blankt

20/11/2023 08:42

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
I sidste uge blev det officielt, at cykelfamilien var flyttet til Schweiz, hvilket har efterladt et specifikt spørgsmål hos den danske befolkning.

Mest læste i dag

Vingegaard-familiens annoncering om deres forestående flytning til Schweiz skabte en enorm debat og nysgerrighed blandt offentligheden. 

Dette skyldes blandt andet, at initiativet hurtigt blev tolket som et forsøg på at kombinere bedre træningsforhold med fordelene ved et skatteparadis.

Dog har familiens udmeldinger siden ændret kursen på den gængse opfattelse. Jonas Vingegaards hustru, Trine Marie Hansen, afviser også teorien om skattemæssige fordele og understreger, at deres baggrund for flytningen ikke er økonomisk motiverede.

"I mine øjne er forholdene ret gode her i Danmark. Vores flytning handler ikke om skattemæssige årsager, og det er heller ikke sikkert, at vores adresse skifter," fastslår hun over for B.T.

Trine føler, at der har været en misforståelse i mediedækningen og påpeger: "Folk forstår ikke, at vores tilstedeværelse i Danmark ikke ændrer sig. Vi vil være her præcis så meget som tidligere. Det er denne misforståelse, der har bredt sig i pressen."

Hun forklarer endvidere, at formålet med den planlagte bolig i Glyngøre primært er at sikre en fast base i stedet for konstant at være på farten. Parret ser frem til at tilbringe mere tid der, især når deres nye hus står færdigt. Desuden nævner hun deres datters fremtidige skolegang som en afgørende faktor i deres tilstedeværelse i Danmark.

Det har også vakt opmærksomhed, at den danske cykellegende Bjarne Riis, der selv har boet i Schweiz i en årrække, bifalder familiens beslutning om at skabe et hjem i Alpelandet.

Vingegaard-familiens seneste udmeldinger understreger, at deres forestående flytning har dybere rødder i familieliv og stabilitet end tidligere antaget. Med fokus på at etablere en stabil base i Danmark fremhæver de, at valget ikke udelukkende handler om geografisk placering, men om familiens trivsel og fremtidige planer.