Fødevarestyrelsen advarer: Pas på når du køber dette

Foto: Shutterstock.com

Fødevarestyrelsen har foretaget en undersøgelse, der viser, at hele 35 % af danskerne ikke kigger på, om deres købte produkter indeholder farlige stoffer. Derfor advarer de nu mod visse køb på nettet.

Fødevarestyrelsen er altid på pletten, når der skal advares mod fødevarer, som du måske allerede har købt.

Nu er dog på banen med en advarsel og opfordring til dig, inden du foretager dit køb.

Fødevarestyrelsen har i dag udsendt en pressemeddelelse, hvor advarer danskere, der køber deres kosttilskud via nettet.

Læs også

Skat får nye oplysninger: Har du ikke rettet det, så gør det nu!

De skriver at knap hver fjerde dansker køber deres vitaminpiller, fiskeolie og andre kosttilskud på nettet. De fleste tjekker op på den hjemmeside, hvor de køber produkterne fra, men det er de færreste der rent faktisk tjekker, om kosttilskuddene indeholder farlige stoffer.

Ifølge en undersøgelse som Fødevarestyrelsen og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har fået lavet af Wilke, så viser den, at kun 35 % af folk der køber kosttilskud på nettet, tjekker op på, om de indeholder farlige stoffer.

"Jeg er glad for at se, at de fleste forbrugere er opmærksomme, når de køber via nettet. For de, der ikke er, og som blindt køber ulovlige produkter på en udenlandsk eller dansk hjemmeside, risikerer, at de køber og spiser kosttilskud, som skader deres helbred," fortæller Henrik Dammand Nielsen, kontorchef i Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen kommer herunder med fem gode råd til dig, der køber dine kosttilskud på nettet. Uanset om du køber det via en hjemmeside eller en lukket Facebook-gruppe, så bør du følge disse fem råd.

1. Overvej, inden du køber kosttilskud på en udenlandsk hjemmeside

Fødevarestyrelsen har ikke mulighed for at kontrollere udenlandske hjemmesider. Hvis du køber kosttilskud fra en udenlandsk hjemmeside, kan du derfor ikke være sikker på, om de er kontrolleret, og om de indeholder farlige stoffer.

2. Tjek, om Fødevarestyrelsen fører kontrol med virksomheden

På Fødevarestyrelsens findsmiley.dk kan du se, om virksomheden er registreret hos Fødevarestyrelsen, og dermed er underlagt Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol (gælder kun for danske virksomheder).

3. Tjek indholdet i kosttilskuddet

Kosttilskud skal anmeldes til Fødevarestyrelsen, inden det bliver solgt. De kosttilskud, som er underlagt Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol, kan du finde i kosttilskudsportalen.

4. Tjek hjemmesiden

En hjemmeside kan se ud, som om den er dansk, selvom den i virkeligheden er udenlandsk. Tjek hjemmesiden for stavefejl og skæve og/eller meget billige priser. Find og læs altid kontaktoplysningerne og handelsbetingelserne. Det kan give dig et indtryk af virksomheden.

5. Tjek, hvem der står bag hjemmesiden

Netbutikker i EU skal oplyse telefonnummer, mail, adresse og navn. Du kan også bruge CVR-registret, Dk-hostmaster.dk og Who.is til at tjekke, hvem der står bag netbutikken.

Læs også

Par begravede deres to-årige datter i sandet for at dyrke sex i havet

 

 

Dagens Gossip