Først forsvandt pommes frites på grund af oliemangel: Nu er der en anden årsag

Foto: Shutterstock

Det bliver tilsyneladende sværere og sværere at få fingrene i en bakke pommes frites.

De sidste par månedet har flere supermarkedet indført et loft på køb af madolie, fordi verden oplever en global mangel på de gyldne dråber. 

Det skyldes krigen i Ukraine, da både Ukraine og Rusland normalt er ansvarlige for store dele af verdens madolieproduktion. 

Læs også

DR-profil ramt af kræft for anden gang: "Der måtte jeg altså lige have en rigtig stærk espresso"

Én af konsekvenserne af den globale mangel har været, at flere restauranter har fjernet pommes frites fra menukortet, da den populære kartoffel kræver meget olie at tilberede. 

Nu er der tilsyneladende opstået et nyt problem, som intet har med krigen i Ukraine at gøre, men som på samme måde kan resultere i, at det bliver endnu sværere for danskerne at finde et sted, som sælger pommes frites. 

DR Østjylland har således ifølge Ekstra Bladet talt med Yvonne Wedelgård, som ejer Ballen Grill og Ishus på Samsø. 

Hun har forklaret, at mangel på medarbejdere gør, at hun simpelthen bliver nødt til at holde sin 'burger og pommes frites'-afdeling lukket hen over sommeren. 

"Det er en træls situation. Men der er jo ikke noget at gøre ved det," har hun blandt andet udtalt. 

Manglen på otte nye medarbejdere kommer til at koste hende cirka 50 procent af hendes indtjening.

Manglen på medarbejdere er et landsdækkende problem - særligt i hotel- og restaurationsbranchen - og hos Lalandia i Rødby nager det også. 

"Nu har jeg haft det daglige ansvar for destinationen i Rødby i 12 år, og jeg vil sige, at vi ikke tidligere har oplevet en situation som i år med hensyn til mangel på arbejdskraft," har Karsten Juhl, som er direktør for Lalandia i Rødby udtalt og forklaret, at det særligt er "efter corona," at de har "haft problemer med at få ansatte nok."

Læs også

Kæmpe brøler: Dansk politi udleverede bilnøgler til hashskæv ung mand uden kørekort

 

 

 

 

Dagens Gossip