Først meldte DMI om sne - men det stopper ikke her

Skrevet af Emil Martesen

02/04/2024
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Det er ikke kun sneen, der vender tilbage.

Mest læste i dag

Danskerne har for alvor lagt påskeferien bag sig - men det samme kan man ikke sige om det ustadige vejr, der for alvor har fået sit tag over Danmark.

Og det ser bestemt ikke ud til at lakke mod enden lige foreløbig.

Tværtimod bliver ondt værre, når tirsdagen synger på sidste vers.

I aften - og i den østlige del af landet først i løbet af natten - tager nedbøren efterhånden af og det klarer op vestfra. Det får temperaturerne til at falde til mellem 2 graders frost og 3 graders varme, og det kan så igen give problemer med frosset sjap og frysende våde vejbaner.

De glatte veje kan forekomme i store dele af landet, men det er i især i Midt- og Nordjylland, Nordsjælland og på Bornholm, hvor sne og sjap ikke kan nå at smelte, inden temperaturen falder til under frysepunktet.

Det skriver DMI.

Men som onsdagen skrider frem vil temperaturerne stige til over frysepunktet. Onsdag ser pæn ud med tørt vejr, sol og 4 til 9 grader, kun på Bornholm vil dagen starte med regn, slud eller tøsne, men ellers skal man nyde det fine vejr inden næste regnvejr rykker ind fra sydvest til aften.

Det er dog med at nyde det, så længe det varer.

Når torsdagen står for døren vender det kedelige vejr atter tilbage.

Torsdagen byder nemlig på skyet og til tider regn eller byger. Let til frisk vind, ved kysterne stedvis op til hård vind, efterhånden mest fra syd og sydvest. Dagtemperaturerne ligger mellem 6 og 12 grader, om natten mellem 3 og 9 grader.

Og i skrivende stund ser det ud til, at fredagens vejr bliver en tro kopi af torsdagens.