Først var det trist nyt: Nu melder DMI om dette vejr i efterårsferien

16/10/2023 16:00

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Først var det trist nyt, men ...

Mest læste i dag

Da skolebørnene landet over tog hul på skolernes motionsdag, så var der ikke meget at skrive hjem om, hvad angår vejret, der bedst beskrives som grå, våd og blæsende.

Og dengang lød meldingen på, at ondt kun bliver værre.

Men nu har piben fået en anden lyd.

For som weekenden skred frem, fik danskerne rig mulighed for at se solen.

Og sådan var det ligeledes, da danskerne mandag slog øjnene op til en ny uge.

Men der er endnu en god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne.

Den kølige vestlige strømning aftager natten til onsdag, hvor et højtryk efterhånden etableres over den Skandinaviske Halvø. Samtidig bevæger et lavtryksområde sig frem til de Britiske Øer og Danmark kommer efterhånden til at ligge i en kraftig østlig strømning tæt på grænsen mellem kold og varm luft, som vil ligge og bølge over eller lige syd for den sydlige del af landet.

Sådan lyder meldingen fra DMI.

Det betyder at onsdagens vejr bliver mest tørt med lidt eller nogen sol og temperaturer op mellem 10 og 13 grader. Desuden bliver vinden svag til jævn fra forskellige retninger, men i løbet af dagen drejende øst. Om aftenen og natten mest tørt og skyet vejr. Temperaturerne daler til ned mellem 7 og 10 grader. Svag til jævn vind fra øst, som tiltager og bliver jævn til hård.

Torsdag bliver sagen dog en helt anden, hvor regnen og bygerne får sit tag over den sydlige del af landet. Tempearturerne holder sig op mellem 8 og 12 grader, og jævn til hård vind, stedvis op til kuling, fra øst. Om aftenen og natten efterhånden mest tørt og til dels klart vejr, især mod nord og øst. Temperaturerne ned mellem 3 og 8 grader og en frisk vind til kuling omkring øst, ved østvendte kyster efterhånden op til hård kuling med kraftige vindstød.

Og det ustadige og omskiftelige vejr er også kommet for at blive, hvorfor danskerne både kan se frem til dage med et tungt skydække og regn, men også med rig mulighed for at se solen.