Folketingspolitiker har mistet sin tå

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Folketingspolitikeren har mistet sin venstre storetå

Venstre-politiker Lars Christian Lilleholt har mistet sin venstre storetå. Det afslører han i et opslag på Facebook.

Læs også

Dømt: Nicklas Bendtners forsvar var ikke godt nok

Han har i de seneste to uger været indlagt på Odense Universitetshospital. Her har han fået lavet en dobbelt ballonudvidelse i venstre ben og fået bortopereret hans venstre storetå.

Ifølge Folketingspolitikeren skyldes indlæggelse og operationen, at han fik et mindre sår på venstre storetå for cirka en måned siden. Dette sår gik der betændelse i, hvorfor man var nødt til at handle på det. Og det er der en helt særlig årsag til.

"Der gik betændelse i såret, og da jeg i de seneste cirka 10 år har haft type 2 diabetes var der alvorlig risiko for, at betændelsen i tåen ville brede sig, og derfor risiko for at der kunne opstå en endnu mere alvorlig situation," skriver Lars Christian Lilleholt på Facebook.

Lægerne forsøgte først at give ham antibiotika, hvilket dog ikke var nok til at stoppe betændelsen. Af denne årsag var der ikke nogen anden løsning, end at bortoperere storetåen. Derudover har han fået udført en operations på langs af foden, oplyser han.

Selvom han havde håbet, at han relativt hurtigt kunne være tilbage på Christiansborg, har han set sig nødsaget til at sygemelde sig.

"I begyndelsen håbede jeg, at jeg ville blive rask meget hurtigt igen, men nu må jeg erkende, at det tager lidt længere tid. Jeg har i dag bedt Folketinget om at blive sygemeldt, da jeg efter lægens anbefaling ikke må gå på foden i fire uger," fortæller han.

Læs også

Landsretten idømmer Britta Nielsens børn fængselsstraf

Heldigvis har han godt efter omstændighederne, og forventer, at han kan udskrives inden for de kommende dage. Til slut sender han også en stor tak til de ansatte på Odense Universitetshospital, der har givet ham 'en omsorgsfuld og god behandling'.

 

Dagens Gossip