Forbrugerrådet advarer: Pas på denne video

Foto: Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk advarer mod en besked, som du kan risikere at modtage fra din bedste Facebook-ven. Modtager du nedenstående besked, skal du ikke klikke på den.

Du sidder måske på arbejdet eller derhjemme i sofaen, og pludselig tikker der en besked ind på din telefon fra Messenger.

Beskeden får dig til at blive lidt nervøs, for i teksten der er møntet på dig, står der følgende “Hej (dit navn), er det dig i denne video,”.

Læs også

13-årig venter barn med sin 10-årige kæreste: Vi beholder barnet

Beskeden er sendt fra en person fra din venneliste, og med i beskeden er der et link til en video.

Modtageren af beskeden vil hurtigt frygte, hvad videoen vil indeholde. Måske er det noget explicit, som andre bare ikke skal se.

Bare rolig

Modtager du en besked som ovenstående, så skal du dog ikke blive nervøs. Der er nemlig ikke noget at være bange for, altså medmindre du klikker på videoen.

Det er nemlig en virus, og der eksisterer altså ikke en video med dig i.

Det er i stedet bagmænd, der har fået adgang til din vens Facebook-konto, så de kan sende beskeder til dig.

Formålet er, at du klikker på videoen, og derefter vil du komme ind på en side, hvor du skal taste dit kodeord til Facebook. Hvis du gør det, vil der sidde nogen og snuppe dit kodeord, og så kan de pludselig logge ind på din Facebookside.

“Det, der sker, er, at du kommer videre til en falsk Facebook-side, der beder dig indtaste din kode. Gør du det, sidder der nogen og forsøger at opsnappe din kode. Kommer du til at indtaste din kode, er det vigtigt, at du hurtigst muligt ændrer den,” fortæller projektchef Ulla Mailing fra ‘Mit Digitale Selvforsvar’ som har udsendt advarslen.

Hvis du modtager beskeden, skal du lade være med at klikke på den. Derudover bør du kontakte din ven, og fortælle, at der florere en falsk besked fra deres Facebook-profil, og opfordre dem til at skifte kodeord.

Læs også

Fie Laursen raser: Fandt sin kæreste i seng med MGP-stjerne

 

 

Dagens Gossip