Forhandlinger i dag: De kan få lov til at genåbne

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Partilederne skal i dag forhanlde om en udvidelse af fase 2 af Danmarks genåbning. Dette forventes at kunne genåbne snart.

I dag klokken 12.00 skal Danmarks statsminister Mette Frederiksen og resten af partilederne i folketinget mødes til forhandlinger om en udvidelse af fase 2 af Danmarks genåbning.

Årsagen skal findes i, at der ikke er sket en øget smittespredning efter genåbningen af den første fase, og derfor mener Statens Serum Institut i deres rapport, at det er forsvarligt at åbne mere af Danmark.

Læs også

Fra i dag er det slut: Nu fjernes de fra butikshylderne

Det er det, som partilederne skal forhandle om i løbet af dagen i dag, og hvis alt går vel, så kan danskerne hurtigere få lov til at opleve kulturen.

Dette kan åbne op

Mette Frederiksen har allerede teaset for, hvilke dele der muligvis kan få lov til at genåbne før tid, og nu viser en rapport fra Statens Serum Institut, at det vil være forsvarligt at åbne følgende.

  • Museer, teatre, kunsthaller, biografer og akvarier

  • Forlystelsesparker

  • Zoologiske haver

  • Offentlige forskningsaktiviteter

  • Forsamlingsforbud der hæves til 30-50 personer

  • Åbning af højskoler

  • Åbning af voksenuddannelser

Mens der er stor sandsynlighed for, at ovenstående kan blive åbnet op før tid, så er det helt store spørgsmål fortsat grænseåbningen.

Mange partier ønsker grænsen til Tyskland åbnet op, men regeringen er afventende. I rapporten fra Statens Serum Institut mener de heller ikke, at det vil være en god ide at åbne op.

“Det kan også betyde, at der kommer flere mennesker til ferieområder, og dette vil give øget risiko, for at eksisterende smitte kan spredes,” lyder det i rapporten.

Læs også

Mette Frederiksen afviser: Det kommer ikke til at ske nu

 

 

Dagens Gossip