Forhøjet smitte: Ny bydel lukker ned

Foto: Google Maps

Fra og med torsdag den 3. juni lukker endnu en bydel helt ned. Det skyldes, at sognets positivprocent er på syv.

Givskud Sogn er lukket ned fra og med torsdag 3. juni og en uge frem. Det oplyser Vejle Kommune.

Læs også

Mette Frederiksen skal ikke for en rigsretssag

Givskud har en testkorrigeret incidens på 1725, og inden for den seneste uge, er der 21 nye smittede. Sognets positivprocent lyder desuden på syv. Tallene stammer fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som også har lukket sognet. 

I Givskud Sogn er der 1.217 indbyggere, og det er især familier i sognet, der er smittede. 

Nedlukningen har resulteret i, at Givskud Skole samt daginstitution lukker. Derudover bliver alle foreningers indendørs aktiviteter også lukket ned. Ligeledes lukkes der for de åbne aktiviteter på Riis Plejehjem. 

Det vil dog ingen indflydelse få på erhvervslivet, hvilket også omfatter butikker, restauranter m.m. Såfremt borgerne ikke er nære kontakter til en af de smittede, er det tilladt at tage på arbejde. 

Det er endnu ikke besluttet, hvorvidt nedlukningen får konsekvenser for Givskud Zoo. Dette er Kulturministeriet og Styrelsen for Patientsikkerhed i færd med at vurdere. 

På grund af situationen, vil der i de kommende dage blive tilbudt ekstra test. Foreløbig er der sørget for, at det er muligt at få foretaget en PCR-test uden tidsbestilling i Givskud Hallen søndag mellem kl. 9 og 17. 

Hele Give-området er hårdt ramt

Den høje smitte i Givskud-, Give- og Thyregod-området har også fået indflydelse på kommunens samlede smittetal. 

For en uge siden var den samlede incidens for Vejle Kommune under 100. Ifølge Statens Serum Institut er den på nuværende tidspunkt oppe på 143, mens der har været 165 nye smittede inden for den seneste uge.

Læs også

Chefredaktør smittet med corona

Det er fortsat børn og unge i alderen 10 til 19 år, der er at finde i toppen af listen over smittede. I denne uge har smitten dog været mere ligeligt fordelt på samtlige aldersgrupper, oplyser Vejle Kommune på deres hjemmeside.