Forlængede restriktioner: Nu er der svar om dine indefrosne feriepenge

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Feriepengene står i øjeblikket til at skulle blive udbetalt kort inden påske, og det er der trods øget smitte og nedlukninger ikke tegn på, at det skulle ændre sig.

I oktober blev der udbetalt tre uger af de i alt fem ugers indefrosne feriepenge, som regeringen frigav i forbindelse med coronakrisen.

Partierne udenom regeringen satte dog pres på, da de gerne ville have de resterende to ugers feriepenge udbetalt til danskerne.

Læs også

Hollywood-stjerne afslører: Prins Harry i vild forvandling

I slutningen af 2020 blev de enige i en ny aftale, hvor de resterende feriepenge skal til udbetaling inden påske i 2021.

Planen var nemlig, at de resterende feriepenge ville være med til at sætte skub i økonomien atter engang, men i øjeblikket er det slet ikke sikkert, at landet er åbent til den tid.

Det har skabt bekymringer om, hvorvidt pengene alligevel vil blive udbetalt som aftalt, og det er nu nyt om.

Dagbladet Børsen har nemlig ringet rundt til partierne, der var involveret i aftalen, og her er der ikke nogle forlydender om, at feriepengene ikke skulle blive udbetalt til påske alligevel.

“De indefrosne feriepenge er lønmodtagernes egne penge. Lønmodtagerne bestemmer derfor selv, både på hvad og hvornår pengene bruges. Feriemidlerne omsættes ikke nødvendigvis til forbrug samme dag eller måned, som pengene udbetales,” lyder det fra finansministeren i et skriftligt svar til Børsen.

Den første runde feriepenge skulle anmodes om udbetaling senest i december. Det vides endnu ikke, om man vil kunne bede om udbetaling af alle fem ugers feriepenge, når de åbner op inden påske.

Læs også

Flere partier efterlyser en udmelding: Mette Frederiksen nøler

 

 

Dagens Gossip