Flere partier efterlyser en udmelding: Mette Frederiksen nøler

Skrevet af Julie Møller

13/01/2021
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Flere partier efterlyser en klar udmelding.

Dagens topnyheder

Den 17. januar udløber de nuværende corona-restriktioner. Men hvad der skal ske efter den dato, er ikke blevet meldt ud fra Mette Frederiksen og regeringen.

I søndags udtalte Mette Frederiksen til TV 2, at det ikke er 'særlig sandsynligt', at 'hverken alle restriktioner eller en del af restriktionerne' vil blive ophævet på mandag. Men mere konkret blev statsministeren ikke, og den manglende udmelding får nu flere partier til at bede Mette Frederiksen om at komme i sving. 

“Jeg undrer mig over, at der ikke er kommet noget på banen endnu, og at der ikke er nogen, der begynder at tale om, hvad der skal ske fra på mandag,” siger SF's sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen til Ekstra Bladet og tilføjer, at der ikke er lang tid til på mandag. Enhedslisten bakker op om SF’s efterlysning, og til Ekstra Bladet siger Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, at det ikke er fair, at regeringen ikke har meldt noget ud endnu. 

Den britiske virus-variant spreder sig

Det er den britiske mutation, der er den nye store fjende og årsagen til, at restriktioner muligvis bliver forlænget. Varianten er mere smitsom end andre gængse udgaver af coronavirussen, og dermed kan den komme til at lægge et stort pres på sundhedsvæsenets kapacitet.

I sit seneste opslag på Facebook skriver Mette Frederiksen om den britiske mutation, hvor hun også understreger, at den er mere smitsom, og det er for sent at udrydde den.

“Vi kan ikke udrydde den engelske variant af corona i Danmark. Den er allerede for udbredt. Men vi kan gøre alt, hvad vi kan for at forsinke dens udbredelse i samfundet. Så vi kan vaccinere så mange som muligt. Det er et kapløb med tiden,” slår hun fast.

Du kan se hele opslaget herunder: