Forrykt: Corona-smittet beboer blev sendt tilbage til plejecentret

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Region Hovedstaden har været nødt til at undskylde, efter at de sendte en borger hjem til et plejecenter, selvom han udviste symptomer på coronavirus. Da der kom svar på testen, var den positiv.

Vi bliver konstant fodret med informationer omkring coronavirus, og det kan nogle gange være svært at forholde sig til, hvad der er op og ned.

De ting vi dog kan slå fast med syvtommersøm er, at coronavirussen er farligst for de ældre borgere, og at man ved tegn på smitte skal isolere sig selv.

Læs også

Nu tager de konsekvensen: Så mange danskere skal testes hver dag

Den besked sad dog ikke fast mellem ørene hos ansatte på et sygehus i Region Hovedstaden.

Sygehuset fik nemlig besøg af en ældre beboer fra plejecenteret i Højstruphave, der havde døjet med symptomer, der kunne tyde på coronavirus.

På sygehuset fik de testet manden, men i stedet for at isolere ham, sendte de ham direkte tilbage til plejecentret, hvor han altså kunne risikere at smitte andre ældre borgere.

Efterfølgende kontaktede personalet på plejecentret sygehuset, for at høre til resultatet af testen. Testen var positiv, og dermed var beboeren altså smittet med coronavirus.

Hurtigtænkende personale

Heldigvis var plejepersonalet på Højstruphave hurtigtænkende, og de valgte selv at sætte beboeren i isolation, selvom de ikke kendte resultatet af testen.

Dermed er der ikke stor sandsynlighed for, at beboeren har smittet nogle af de andre ældre borgere, der bor på plejecentret, men det har ikke afholdt regionen fra at udsende en offentlig undskyldning.

“Region Hovedstaden var ikke påpasselige nok, da de valgte at sende en potentiel smittet person hjem til en i forvejen sårbar gruppe,” fortæller borgmester fra Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen til Sn.dk og fortsætter:

“Jeg har været i dialog med regionsformanden og hun agerede hurtigt og professionelt, og de beklagede fejlen og ændrede deres procedure. Og for at tage ekstra forbehold har vi i Vallensbæk valgt, at daghjemmet nu er lavet om til modtagezone for plejehjemmene, så der ikke kommer potentielt smittede ind på plejecentrene, forklarer Henrik Rasmussen. - De pårørende har fået besked om situationen, vores personale benytter altid værnemidler, og vi arbejder på, at vores personale kan blive testet”, lyder det fra borgmesteren.

Siden midten af marts har der været forbud mod at besøge familie og venner, der bor på plejehjem eller som er indlagt på sygehuset. Det skyldes risikoen for at bringe smitten videre.

Læs også

Borgmester advarer danskere: Nej i skal ikke tage derhen

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip