Forsamlingsforbudet bliver ændret

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Der er spændende nyt i den aftale, som regeringen har præsenteret i nat. Blandt andet vil det snart være muligt at samles i større forsamlinger igen.

Der var mere godt nyt fra de danske politikere på Christiansborg, da de fremlagde deres nye aftale for en udgivet genåbning af anden fase i Danmark.

Læs også

Aftalen er på plads: Disse må genåbne nu

Det tog dog lang tid, før parterne nåede til enighed. Mere end 12 timer brugte politikerne sammen, før de kunne sende en pressemeddelelse ud til medierne, hvor de fortalte om de kommende genåbninger.

Det var primært kulturlivet, der fik et grønt stempel til at påbegynde deres aktiviteter igen, men også flere skoleelever kan vende tilbage til deres respektive skoler igen.

Mellem 30-50 personer må samles

Grænseåbningen er fortsat udsat, men regeringen meldte dog ud, at de ville komme med en konkret plan om en uges tid.

Derudover så havde partierne også forhandlet sig frem til en lempelse af forsamlingsforbudet.

I dag er det sådan, at man ikke må samles mere end 10 personer i et selskab. Der må gerne være mere end 10 personer samlet i det offentlige rum, så længe det ikke er samme selskab. Det er blandt andet årsagen til, at restauranter, cafeer og værtshuse må holde åbent igen.

Fra den 8. juni bliver forsamlingsforbudet dog ændret, så det ikke længere kun er 10 personer der må være samlet, men i stedet forsamlinger på mellem 30 til 50 personer.

Det vil betyde, at folk igen vil kunne invitere til særlige begivenheder. Konfirmationer, bryllupper, fødselsdage m.m. uden at det kun er en lille del af familien, der må komme med.

“Regeringen vil i forbindelse med overgangen til fase 3, hvor det er aftalt, at forsamlingsforbuddet hæves til 30-50, fremlægge en sundhedsmæssigt forsvarlig plan, der indeholder en udmelding om anbefalinger til bryllupsfester, konfirmationsfester mv,” lyder det fra statsministeriet, der fortsætter:

“Planen vil indeholde en forventet gradvis lempelse af forsamlingsforbuddet - som fx kan være selektiv for visse arrangementer mv. - henholdsvis den 8. juli og den 8. august,” lyder aftalen.

Det vil med andre ord sige, at hvis smittetrykket i Danmark fortsætter med at ligge lavt, så vil forsamlingsforbuddet igen blive ændret den 8. juli og igen den 8. august.

Læs også

715.000 danskere får flere penge

 

 

Dagens Gossip