Forsker advarer: Forældre ødelægger børns søvn ved at sætter grænser for middagslur

Foto: Arkivfoto

8 ud af 10 ansatte i vuggestuer oplever høje krav til børns søvn.

Gab! Når børn lægges til middagslur i daginstitutioner, så er det ofte med instruks hjemmefra om faste tider for luren. 

80 procent af de ansatte i vuggestuerne oplever nemlig, at forældrene stiller høje krav, når det kommer til børns sovevaner, skriver TV2.

Men forældrene gør deres egne børn en bjørnetjeneste ved at sætte tid på middagsluren, siger forskningssygeplejerske og ekspert i børns søvn Marian Petersen.

Læs også

Mor tog en lur og vågnede til sit livs mareridt: 3-årig fundet død i vaskemaskine

- Børn, der får lov til at sove, som de har brug for, har meget lettere ved indlæring, har stærkere immunforsvar og har nemmere ved at håndtere det hektiske liv i daginstitutionen, siger hun. 

Forældre har svært ved at få lagt børn i seng om aftenen
I Valby Vuggestue oplever man også, at mange forældre spørger ind til middagslur, men her har institutionen indført en søvnpolitik, hvor at børnene får lov at sove til de vågner af sig selv.   

- Vi tager en snak med forældrene, hvor vi forklarer, at det er en dårlig idé at nægte barnet en pause midt på dagen. Ofte spørger de, fordi barnet ikke vil sove om aftenen, siger pædagogisk leder i institutionen Anne Vilster. 

Læs også

Far sender Olivia i vuggestue i dette antræk - nu skraldgriner hele internettet

Undersøgelsen er lavet blandt dagplejere og ansatte i daginstitutioner for Fagfobundet FOAs medlemmer  i september 2016. 623 deltog i undersøgelsen.