Forsvarsministeren melder ud: "Når vi ser frem, forventer vi, at der vil være et højere spændingsniveau i Østersøen"

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

Morten Bødskov spår en fremtid med øget aktivitet i Østersøen.

Der bliver lige  nu debatteret og talt om forsvarspolitik som aldrig før. Eller, i hvert fald gennem de sidste mange år. Der er krig i Europa, og det har på kort tid vent op og ned på de politiske prioriteter.

I Norden skal Sverige og Finland pludselig til at genoverveje medlemskab af NATO. Og spørger man forsvarsminister Morten Bødskov (S), så er det nordiske samarbejde på forsvarsområdet lige nu vigtigere end nogensinde før.

Læs også

Troede hun havde gjort et godt køb: Så opdager hun, hvad sofaen har været brugt til

Onsdag mødes de nordiske forsvarsministre i det nordiske forsvarssamarbejde Nordefco (Nordic Defence Cooperation) i Norge.

Her skal ministrene blandt andet besøge den norske grænsevagt og observationsposter i byen Kirkenes, der grænser op til Rusland. Man skal desuden drøfte de muligheder, man har for at give et modsvar til ‘Ruslands aggressioner’.

»Der er krig i Europa for første gang i 70 år, men vi står også over for et regime og en Putin, som er en trussel mod fred og sikkerhed mod Europa,« siger Morten Bødskov ifølge Berlingske.

De nordiske lande har derfor et øget fokus på Østersøen, som er meget tæt på Rusland.

»Og hvilke konsekvenser det vil have for Østersøen. Der er ingen tvivl om, at når vi ser frem, forventer vi, at der vil være et højere spændingsniveau i Østersøen, end vi hidtil har set,« siger Bødskov og tilføjer:

»Det vil der være grundet øget russisk aggression og tilstedeværelse i Østersøen. Så vi skal diskutere, hvilket fællessvar vi har.«

Det nordiske forsvarssamarbejde tæller foruden Danmark også Sverige, Norge, Finland og Island.

Læs også

Hviderusland indsætter specialstyrker nær grænsen til Ukraine på grund af ukrainsk tilstedeværelse

 

Dagens Gossip