Fra den 1. oktober træder det i kraft: MobilePay-kunder skal betale ekstra

16/09/2023 10:53

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du er blandt denne bestemte gruppe, så skal du fremover ty endnu mere til lommerne.

Mest læste i dag

MobilePay har cementeret sig som en uundværlig brik i det moderne erhvervsliv - men fremover vil det vise sig at blive en dyr affære.

Og dette kan potentielt sætte en kæp i hjulet for den smidige handel, vi kender i dag.

Fra den 1. oktober vil erhvervskunder hos MobilePay nemlig opleve en markant stigning i gebyrerne for at bruge betalingsløsningen Myshop.

Den nye prismodel vil gøre det op til ti gange dyrere for nogle af MobilePay's 150.000 kunder at modtage betalinger. Gebyret vil nu være 0,99% af varens pris.

Og det falder ikke ligefrem på et tørt sted for de mange erhvervskunder.

En af dem er Thomas Billeschou-Hansen, ejer af AP Energi i Nørre Alslev, der ifølge Børsen.dk vil se sine månedlige udgifter stige fra 50 kr. til omkring 500 kr. for at kunne acceptere betalinger for brænde.

Dette er et ud af mangle eksempler på, hvordan de nye gebyrer kommer til at ramme omkring 150.000 af MobilePays erhvervskunder.

Og selvom erhvervskunder kan overveje at skifte til andre betalingsløsninger, vil de finde, at MobilePay's nye priser er i tråd med markedsstandarderne.

Nets tilbyder en fastprisaftale på dankortbetalinger for 200-250 kr. om måneden, og Flatpay har en listepris på 0,89% månedligt for en årlig omsætning under 2 millioner kroner.