Fra i dag er det slut: Nu fjernes de fra butikshylderne

Foto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix

Det stod allerede klart tidligere på året, men fra i dag den 20. maj vil det ikke længere være muligt at købe dem i butikker.

Det bliver en anderledes hverdag for nogle danskere i dag. Når de går ned i det lokale supermarked for at handle ind, vil de højst sandsynligt opdage, at de ikke kan få det med hjem, som de plejer.

Årsagen skal findes i, at regeringen tidligere på året præsenterede planlægningen for en ny rygepakke, som både gør cigaretter dyrere og som også vil forbyde visse former for cigaretter.

Læs også

Tragedie: 3-årige tvillingepiger fundet døde

I dag den 20. maj er det blevet forbudt for butikker at købe tobak med mentolsmag, og derfor vil det ikke længere være muligt at købe disse cigaretter i Danmark.

Færre vil begynde at ryge

Årsagen til at cigaretter med mentolsmag er blevet forbudt, skal findes i, at smagen kan virke appellerende og dermed få yngre personer til at starte med at ryge.

“Mentol er en meget gennemtrængende smag, som kan skjule den farlighed, der er i cigaretter. Det virker harmløst, og børn og unge kender jo mentolsmag fra tandpasta, tyggegummi og slik. Det er lettere at inhalere røgen,” fortæller Niels Them Kjær, der er projektchef for tobaksforebyggelse hos Kræftens Bekæmpelse ifølge Ritzau.

Hos Kræftens Bekæmpelse regner de ganske enkelt med, at der i fremtiden vil være færre børn og unge, der starter med at ryge.

“Vi ved, at mentol gør det lettere at lære at ryge, så vi regner med, at færre børn og unge begynder at ryge med det her forbud,” fortæller projektchefen.

Ifølge Ritzau så er det cirka hver femte dansker, der ryger et mentolprodukt, når de ryger cigaretter.

Man må fortsat gerne ryge mentolcigaretter, hvis man selv har flere cigaretter tilbage, men det er altså blevet forbudt for butikkerne at sælge dem, og derfor vil det ikke længere være muligt at købe dem fra dags dato.

Læs også

Mette Frederiksen til danskerne: Håber du vil læse dette

 

 

Dagens Gossip