Fra mandag er det slut: Her skal du ikke længere bære mundbind

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Farvel til mundbindet.

Efter 12 timers forhandlinger blev regeringen og partierne bag genåbningsplanen i sidste uge enige om yderligere genåbning af det danske samfund.

Læs også

Farvel til mundbindet: Fra på mandag fjernes kravet bortset fra ét sted

Fredag kunne barer og restauranter udvide åbningstiderne til kl. 24.00, og i dag kan danskerne vinke farvel til mundbindet - næsten alle steder.

Krav om mundbind/visir ophæves nemlig den 14. juni på alle områder undtagen i den kollektive transport, når man ikke sidder ned. Kravet udfases helt den 1. september 2021, lyder det i aftaleteksten, som kan ses her. Det betyder, at der ikke længere er krav om at bære mundbind, hvis du skal en tur i supermarkedet.

Foto: Shutterstock.com

Få et overblik

Det var ikke kun mundbind og åbningstider, der var på dagsordenen til mødet i sidste uge. Her blev man også enige om at coronapassets udfasning begynder fra i dag, mandag. 

Det betyder, at man ikke længere behøver et coronapas for at tage en tur på biblioteket eller tage til foreningsaktiviteter, og løbende vil passet ikke længere være nødvendigt mange steder. 

Nattelivet, herunder diskoteker, natklubber og lignende, åbnes pr. 1. september med krav om coronapas, men uden andre restriktioner. Den 1. oktober ophæves kravet om coronapas.

Det blev også besluttet, at antallet af tilskuere til EM-kampene i Parken kan øges op til 25.000 tilskuere. Det tidligere antal lød på 15.900 tilskuere.

Her ses danske fodboldfans til VM i Rusland i 2018. Foto: Shutterstock.

Aftalen om genåbningen er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet. Nye Borgerlige står uden for aftalen.

Du kan læse hele aftaleteksten her. 

Læs også

Første spiller sætter nu ord på de tragiske minutter hvor Eriksen kollapsede

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip