Fremtiden er nær: Føtex åbner butik helt uden ansatte i dansk storby

Mathias Madsen

4 uger siden

|

14/06/2024
Indland
Foto: blazg/Shutterstock
Foto: blazg/Shutterstock
Snart kan man handle døgnet rundt i et supermarked helt uden ansatte i Aarhus.

Dagens topnyheder

Normalt er det kasseassistenter, der scanner ens varer og tager imod betaling i det lokale supermarked. Nogle større supermarkeder, såsom Bilka og Føtex, er desuden begyndt at indføre såkaldt selv-scan, hvor man selv scanner varerne, men nu tager Føtex skridtet videre.

Det skriver Ekstra Bladet.

Snart vil det nemlig være muligt for de handlende på Trøjborg i Aarhus at handle ind døgnet rundt i en splinterny Føtex-butik, som dog ikke kommer til at have én eneste kasseassistent ansat.

Det bliver i stedet kameraer, maskiner og robotter, der skal sikre, at kunderne betaler for deres varer.

Døren åbnes med betalingskort

Den nye Føtex-butik, som efter planen skal åbne på Tordenskjoldsgade til oktober i år, kommer til at have døgnåben, og man skal bruge sit betalingskort for at komme ind.

For at starte indkøbsturen skal kunderne nemlig scanne deres betalingskort, og undervejs på handleturen vil kameraer i loftet holde øje med, hvilke varer kunderne putter i deres kurv. På den måde bliver købet automatisk registreret, og pengene bliver trukket fra kundernes konto - helt uden at varerne skal scannes af en medarbejder ved kassen.

Samtidig fjerner det nye koncept risikoen for butikstyveri, da man ikke kan komme ind i butikken uden at scanne sit betalingskort.

"Vi tror på, at teknologien og den udvidede åbningstid vil appellere til rigtig mange kunder, der mangler det sidste i køleskabet - også udenfor normal åbningstid," har Morten Møberg, der er direktør i Føtex, udtalt.

Butikken bliver på 120 kvadratmeter, og den kommer derfor ikke til at have helt så stort udvalg som en almindelig Føtex-butik. Der vil dog alligevel være ca. 1000 varer i kategorierne mejeri, færdigretter, snacks, drikkevarer m.fl. at vælge imellem, og det vil også være muligt at købe alkohol og andre aldersbegrænsede varer.

Disse skal sælges fra et afskærmet område af butikken, hvor man skal bruge MitID for at komme ind. På den måde sikres det, at ingen mindreårige kan købe for eksempel øl.