Frygten spreder sig i de danske byer: Salget af en helt specifik ting er stigende

07/11/2023 12:35

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selvom Danmark er kendt for at være et af de gladeste lande i verden, så spreder utrygheden sig i de danske byer efter flere overfaldsforsøg.

Mest læste i dag

Utryghed udenfor, især om natten, er noget, som de fleste mennesker kender til. 

Efter to kidnapningsforsøg på unge kvinder i Herning inden for en uge oplever overfaldsalarmen Siréne en markant stigning i interesse. Siréne-alarmen, inspireret af Hjerteløberordningen, mobiliserer frivillige "runners" til at hjælpe i potentielt farlige situationer, hvor alarmen er blevet udløst.

"Vi har allerede kunnet mærke en stigende efterspørgsel. Også omkring Herning og Holstebro, hvor der netop har været nogle sager, hvor unge piger har været udsat for alvorlige situationer," deler Kristine Skovgaard, medudvikler af alarmen, der selv blev overfaldet som 13-årig.

Det skriver TV Midtvest. 

En af brugerne, Daniella Lodahl Madsen fra Lemvig, bærer altid alarmen på sit nøglebundt og understreger, "Det giver en god tryghed, at man altid kan få fat i nogle, der kan hjælpe."

Målet med Siréne-alarmen er at nå 50.000 "runners," hvoraf de nuværende 2.800 forventes at stige markant, idet trygheden for borgerne falder.

En Siréne-tryghedsalarm koster 499 kroner og kræver et abonnement

Men det er ikke kun en stigning i overfaldsalarmer, som viser den stigende utryghed i byen. Der er netop også blevet lavet Facebookgrupper, som har til henblik at sikre, at de unge kommer sikkert hjem fra byen. 

Gruppen hedder Herning – Kom Sikkert Hjem', og i denne gruppe kan unge følges ad hjem fra byen, ligesom frivillige kan tilbyde gratis lift. Lige nu er der 574 personer, som har meldt sig ind i gruppen. 

Lederen af Central Efterforskning hos lokalpolitiet i Herning, Lars Boe Larsen, opfordrer til, "Man skal ikke ændre på sine planer, men klart gøre sig nogle tanker om, hvordan man går i byen og kommer hjem igen." Han bekræfter, dog at det stadig er sikkert at færdes i nattelivet i Herning.