Galt eller genialt: Sådan omgår restauratør bordbestillingsregler

Skrevet af Jakob A. Overgaard

29/04/2021
Sådan kan man også vælge at løse problemet. Restauratørs løsning skaber forargelse og begejstring. Foto: Shutterstock
Sådan kan man også vælge at løse problemet. Restauratørs løsning skaber forargelse og begejstring. Foto: Shutterstock
Det lyder som en joke. Men skal man tro restauratør på Hjørnekroen i Augustenborg, Søren Sørensen, så er det absolut ingen joke. Han er så træt af restriktioner, at han har løst de medfølgende problematikker på sin helt egen særlige måde.

Dagens topnyheder

Hvis man nu fjerner alle bordene på kroen, så er det ikke nødvendigt at bestille bord. Sådan lyder ræsonnementet fra Søren Sørensen, der er restauratør på Hjørnekroen i Augustenborg.

"Man kan jo ikke bestille noget, der ikke er der," siger den 45-årige restauratør til Jyske Vestkysten.

Søren Sørensen er helt ok med, at hans kunder selv medbringe deres egne borde. På den måde burde der ikke være nogle forhindringer for, at kunderne bare kan droppe forbi og drikke en øl.

Søren Sørensen nægter at spille politibetjent og tjekke kundernes coronapas, derfor har han valgt den drastiske løsning.

Hos politiet er de ikke helt på linje med Søren Sørensens fortolkning af reglerne. Til Jyske Vestkysten udtaler kommunikationsrådgiver hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Helle Lundberg, at politiet tolker bordbestilling som at der "bestilles plads".

Ifølge hendes tolkning er det altså i strid med reglerne, hvis Hjørnekroen fjerner bordene og lader folk komme ind fra gaden helt uden bordbestilling. Det vil også være gældende, selvom kunderne medbringer deres egne borde.

Frygter for kroens fremtid

Søren Sørensens tolkning af reglerne skyldes blandt andet en frygt for, hvad fremtiden bringer.

Han er bange for, at restriktionerne kan få langtrækkende konsekvenser for Hjørnekroen. Både fordi der gennem nedlukningen er er etableret mange hjemmebarer., der ikke får samme opmærksomhed fra myndigheder, men også fordi flere grupper slet ikke kommer ind, hvis der allerede er 'fyldt' på kroen.

Der er lige nu kun tilladelse til, at der må være 20 på kroen, så hvis en større gruppe kommer forbi, og der er halvfyldt, så går de videre og restauratøren går glip af en stor omsætning.