Givskud Zoo med trist meddelelse

Foto: Google Maps

Givskud Zoo er blevet et dyr fattigere.

Onsdag var en trist dag i Givskud Zoo nord for Vejle, hvor man har mange forskellige dyr. Blandt andet kæmpeoddere, hvor man har to styk.

Eller, det havde man. Onsdag var nemlig den sidste levedag for kæmpeodderen Frida, som har levet i Givskud Zoo sammen med sin søn Rio. Det er dog ikke en impulsiv død.

Læs også

Aldrig set før: Forskellen i Danmark er historisk stor

I det seneste års tid har ansatte i Givskud Zoo arbejdet frem mod et nødvendigt generationsskifte i kæmpeodderfamilien, for Frida er blevet gammel og kan ikke få flere unger.

Kæmpeoddere er familiedyr, og der kan ikke komme en ny hun ind i flokken, uden at det vil betyde voldsom kamp intern mellem odderne.

- I naturen bliver en kæmpeodder typisk otte år, og Frida har levet et godt og langt liv her hos os, og nu er hun 13 år. Frida er begyndt at vise tegn på aldersrelaterede sygdomme, og derfor har vi besluttet at aflive hende, inden hun bliver rigtig syg, siger dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen til Vejle Amts Folkeblad.

I de seneste uger har man derfor indøvet en rutine, hvor man adskiller han og hun fra hinanden i forbindelse med fodring, som sker tre gange om dagen.

Derudover har man arbejdet på at få Frida til at spise sine fisk, mens hun ligger på en trækasse, der får hendes lange krop placeret langs med gitteret, så dyrepasserne kan sidde helt tæt på hende.

Man ville nemlig gerne have Frida til at blive bedøvet i en så rolig og ustresset situation som muligt. Det bliver dog ikke i lang tid, at tre et halvt år gamle Rio skal være alene i anlægget.

Inden længe vil der nemlig komme en ny mage fra Parken Zoo i Eskilstuna i Sverige. Den nye avlshun er jævnaldrende med sin nye partner og hedder Paraná.

Læs også

Pakkebud arbejdede 14 timer om dagen, syv dage om ugen indtil Black Friday: Det fik konsekvenser

 

Dagens Gossip