Gjorde det ikke i 19 dage: Sarah Grünewald afslører stor hemmelighed

11/02/2024 12:23

Emil Martesen

Indland
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Hun gjorde det ikke i 19 dage.

Mest læste i dag

Hun har før bidt sig fast på danskernes læber, når hun har gjort god figur på skærmen. 

Og det fortsætter hun tilsyneladende med.

I øjeblikket gør den tidligere 'Vild med dans'-vært sig nemlig gældende i det populære program 'Over Atlanten'.

Programmet, der foregår på åbent hav, langt fra fastlandets trygge rammer, skal en række kendte danskere krydse Atlanten.

Og det er bestemt ikke uden udfordringer.

I det seneste afsnit åbner den danske tv-vært dog op om personlige kampe, der strækker sig langt ud over havets horisont.

Det var ikke de høje bølger eller den lange rejse på 19 dage, der gav hende størst anledning til bekymring. Det var derimod skibets sanitære forhold, der satte hendes grænser på prøve.

Ved første øjekast på skibets toilet – et primitivt anlæg mere i familie med et campingtoilet end et moderne badeværelse – besluttede Sarah Grünewald sig for, at dette ikke var en løsning, hun kunne benytte sig af:

"Jeg brugte det slet ikke", afslørede TV-værten under et møde med SE&HØR før premieren på tv-programmet. Udfordret af manglen på privatliv og lydisolering i den teltlignende kabine, valgte hun i stedet en mere utraditionel metode: havet selv.

Med en blanding af nødvendighed og opfindsomhed blev et alternativt toilet arrangeret på dækket, komplet med skumgummi på en wire, der fungerede som toiletbræt. Denne løsning, der måske lyder bizart for landkrabber, er ifølge Sarah Grünewald ikke ualmindelig i sejlerkredse:

"Det var virkelig dejligt", fortalte hun med et smil, og sammenlignede oplevelsen med de japanske toiletter, der tilbyder en 'wind blow' effekt.

Den første gang var uden tvivl grænseoverskridende for Grünewald, men snart blev det en del af dagligdagen at nyde den friske brise i en så sårbar position. Selv med besætningsmedlemmer kun to meter væk, fandt hun en form for frihed i at forrette sin nødtørft med udsigt over havets uendelighed.