Godt corona-nyt fra Magnus Heunicke: Vigtigt tal falder

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Dagens corona-tal er netop kommet ud, og her afslører Magnus Heunicke, at der er godt nyt.

I dag klokken 14.00 har Statens Serum Institut atter udsendt dagens coronatal. Selvom tallene i dag ikke er specielt gode, så er der alligevel et tal, der er positivt og det er faktisk det vigtigste.

Læs også

Sofie Linde: “Så er der ‘fræk-pige’-alarm”

Først tager vi et kig på de seneste smittetal i Danmark.

I løbet af de seneste 24 timer er der sket en stigning på 476 nye smittede medc coronavirus. Derudover er fire personer blevet indlagt, mens to personer er blevet indlagt på intensiv og yderligere to i respirator.

En person har ligeledes mistet livet siden i går.

Positivt nyt

Heldigvis er der også godt nyt. Dette kan dog ikke ses i dagens coronatal, men til gengæld fortæller Ældre- og Sundhedsminister Magnus Heunicke om det på Twitter.

Ministeren fortæller, at kontakttakket (Det er tidligere hed smittetal) nu er faldet fra 1.5 til 1.3. Det er positivt, da det praktisk talt betyder, at en corona-smitttet danker ‘kun’ smitter 1.3 personer og ikke 1.5 personer.

“Kontakttallet for smittede er faldet fra 1,5 til 1,3. Smitten stiger altså fortsat, men i lavere tempo. Vi skal under 1, før kurven knækkes. Vi har iværksat en række målrettede tiltag for at bringe smitten ned. Sammen knækker vi kurven,” lyder det fra ministeren på Twitter.

 

Læs også

Forfærdelig dødsulykke: Ældre mand mister livet

 

 

 

 

Dagens Gossip