Godt nyt til danske bankkunder: Endnu en dansk bank fjerner negativ rente

Foto: Shutterstock

Der er nu i alt to danske banker, som har fjernet negative renter.

For en lille uges tid siden kunne danske bankkunder hos Saxo Bank smile. Banken kunne nemlig oplyse, at man som den første danske bank havde valgt at fjerne de negative renter. Det vil sige at bankens kunder ikke længere skulle betale for at have penge stående i banken.

Og måske denne meddelelse har motiveret andre banker til at gøre det selvsamme, for nu melder endnu en dansk bank sig ind i kampen mod de negative renter.

Læs også

Fantastisk nyhed til danske bankkunder

Banken Luna oplyser nemlig, at man også fjerner de negative renter. Det skriver B.T.

Hos Forbrugerrådet Tænk håber de, at udmeldingen lægger pres på de store banker i Danmark.

»Helt generelt er det meget bizart, at snusfornuftige og henholdende forbrugere, skal straffes for ikke at investere deres penge. Så det er selvfølgelig rigtig positivt for dem, der har bank hos Lunar, at de nu sløjfer den negative rente. Men det er en nichebank, som relativt få danskere har deres hovedaktivitet i. Derfor håber vi, at de store mainstreambanker følger efter,« siger Mads Reinholdt, direktør i Forbrugerrådet Tænk.

Ud over afskaffelsen af de negative renter, hæver Lunar også den positive rente for de kunder, der bruger deres kort. Renten hæves til en procent på beløb op til 25.000 kroner på private indlån for aktive brugere.

Frem til nu har renten ligget på 0,5 procent på op til 50.000 kroner.

Det gør banken ifølge Anders Hartlev, bankdirektør i Lunar af hensyn til den nuværende inflation, som ikke er set så høj siden 80'erne.

»Prisstigninger rammer nogle samfundsgrupper hårdere end andre. Derfor vælger vi at hæve den positive rente, men sænke beløbsgrænsen. Vi belønner dem, hvor krisen kradser mest,« siger han.

Læs også

Kabinepersonale isoleret: Udbrud af abekopper blandt personale

 

Dagens Gossip