Kabinepersonale isoleret: Udbrud af abekopper blandt personale

Foto: Shutterstock

Abekopper er stadig i udbrud.

Lige nu tales der endnu en gang om covid-19, som desværre er muteret til en ny og mere smitsom variant af omikron. Det er ellers ikke længe siden, at et pludseligt udbrud af abekopper fik flere lande herunder Danmark til at indkøbe vacciner mod netop abekopper.

Smitten har heldigvis vist sig at være forholdsvis lille og begrænset, men ikke desto mindre har den nu ramt en del af British Airways kabinepersonale.

Læs også

Regeringen forbereder sig på ny coronavariant der kan undvige immuniteten i befolkningen

To piloter og ni stewarder og stewardesser er alle blevet sat i karantæne i 21 dage, efter at en ansat er blevet smittet med abekopper.

Personalegruppen blev alle testet for sygdomen søndag aften, da de mellemlandede i det sydøstasiatiske land, Singapore, på vej tilbage til Storbritannien fra Australien.

En medarbejder fortalte ifølge Metro:

‘En fra personalet testede positivt, så hele personalet er nu i karantæne i de næste 21 dage. Alle har fået besked på ikke at tale om det - men det er alt, alle taler om.'

På turen fra London-Sydney havde personalet inden hjemrejsen en enkelt dag i den australske storby.

Det vides ikke, om smitten er opstået her. En talsmand for British Airways sagde:

"Vi arbejder tæt sammen med Singapores sundhedsmyndigheder og har tilbudt assistance med enhver information, de har brug for."

Storbritannien er det land i verden udenfor Afrika, hvor smitten typisk hersker, som har registreret flest smittetilfælde med abekopper.

Siden 7. maj, hvor første tilfælde blev registreret, er der konstateret 574 smittetilfælde.

Læs også

Dansk tankstation sælger benzin for under 10 kroner literen

 

Dagens Gossip