Godt nyt til danske gaskunder: Får 77 millioner retur

Foto: Shutterstock

Der er godt nyt til mange danske gaskunder, som samlet set skal dele hele 77 millioner kroner. Ifølge direktør, så er det langt de fleste, som skal have penge tilbage.

I efteråret fik en masse danske gaskunder en høj gasregning, som var forudbetaling. Det gjorde ondt på mange, men nu er der godt nyt.

Rigtig godt nyt. Selskabet Norlys har samlet set fået indbetalt 77 millioner kroner for meget, som nu betales tilbage.

Læs også

Chok: Endnu et medlem forlader Nye Borgerliges folketingsgruppe

- Der er kunder, der får over 20.000 kr. tilbage, og kunder, der får 100 kroner tilbage. Hvor store beløb de får tilbage, afhænger både af hvor lang en periode, som kunden nu bliver afregnet for, og hvor meget den enkelte kunde har sparet på gassen. I gennemsnit får de kunder, der skal have penge tilbage, 4200 kroner, skriver Mads Brøgger, direktør for Norlys' energiforretning, til nationen!

Efter de høje acontoregninger i efteråret tilbød Norlys at kunderne kunne få lavet en ekstra måleaflæsning, som skulle sikre en bedre sammenhæng mellem betaling og forbrug:

- Vi har fået ekstraordinære aflæsning for knap 19.000 kunder, som nu får en opgørelse. Et par hundrede af disse kunder skal betale penge. Resten skal have penge tilbage. Dette er inklusive betalingen for næste acontoperiode, skriver direktøren. 

Dermed aflyses den aconto-panik, mange gaskunder har følt, fordi de havde betalt regninger, der i mange tilfælde var mere end fordoblet i forhold til året år.

Det skyldes både, at folk har været gode til at spare på gassen samtidig med at den relativt varme vinter har ført til noget lavere gaspriser, end man forventede/frygtede ville være tilfældet i efteråret.

Læs også

Mand sover i telt: Da han vågner får han et kæmpe chok da han ser hvad der ligger ved siden af ham

 

Dagens Gossip