Godt nyt til danskerne: Store fradrag på vej

Skrevet af Henrik R

20/11/2020
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
Der er godt nyt til rigtig mange danskere, når regeringen ender med at præsenterer de udspil, de netop arbejder på. De vil nemlig give store fradrag, så det bliver lettere for danskerne at komme ud at få oplevelser.

Dagens topnyheder

En del af de igangværende finanslovsforhandlinger handler om at finde en løsning på, hvordan regeringen på sundhedsforsvarlig vis kan gøre det billigere for danskerne at spise på restaurant eller overnatte på hotel.

Dette meddelte statsminister Mette Frederiksen torsdag til en konference, som Horesta, der er brancheorganisationen for hoteller og restauranter, stod bag. Det skriver Fagbladet 3F.

"Vi arbejder stadigvæk med, om vi kan få lavet noget fradrag eller på en eller anden måde få undersøgt, hvordan danskerne kan få mere for deres penge. Den idé har vi været igennem mange gange, og jeg synes, at den er god," fortæller Mette Frederiksen. 

Det kigger vi på nu

Siden marts har den danske regering undersøgt forskellige løsninger på, hvordan danskerne kan bruge penge på oplevelser, restaurantbesøg, hotelophold mv. gennem en voucher eller et fradrag. 

"Og det sidder vi og kigger på nu. Det kan godt være, at det kan være i sammenhæng med det fradrag, vi kender, hvor tanken er at hæve servicefradraget," siger statsministeren. 

Horestas konference, Next Normal, har til formål at sætte fokus på, hvordan branchen som helhed kan udvikle sig under og efter corona. 

Et fradrag, der kan hjælpe branchen på vej, har længe stået højt på foreningens ønskeliste. Et sådant fradrag vil nemlig kunne imødekomme dele af branchens tab af indtægt, der er forårsaget af corona. 

Hotel- og restaurationsbranchen er en af de brancher, der er blevet hårdest ramt af pandemien. De mange restriktioner, der er blevet indført af den danske regering, har nemlig resulteret i, at gæsterne bliver væk.

Siden Danmark gik i dvale den 11. marts i år, har branchen som helhed mistet 17 milliarder kroner i omsætning, beretter Horesta om. Det er et fald på 42 procent i forhold til samme periode sidste år.