Godt nyt til disse danskere efter lortebakterier i vandet: Nu kan vandet drikkes igen, men...

Foto: PR.

Siden weekenden har en række danskere skulle koge deres vand, men nu kan man igen drikke vandet direkte fra hanen.

Der er godt nyt for de borgere, der bor i området omkring Kregme, og som siden weekenden har skulle koge deres vand, før det kunne drikkes.

To dage i træk har prøver af drikkevandet nemlig vist, at vandet nu er rent, og at der således ikke længere er E. Coli bakterier i vandet. Det betyder, at anbefalingen om at koge vandet ophæves.

Læs også

Nu får du 3 gratis tv-kanaler

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Halsnæs Kommune.

Beslutningen om at hæve kogeanbefalingen er truffet af Halsnæs Kommune i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed. De berørte borgere vil fortsat få deres drikkevand leveret fra Kappelhøj Vandværk fremfor fra Kregme Vandværk, hvor forureningen opstod. Det er der en særlig grund til.

I kan drikke det, men…

Det er nemlig ikke lykkedes at finde årsagen til, hvorfor der er kommet E. Coli bakterier i vandet til at starte med.

“Indtil videre har nye prøver fra Kregme Vandværks egne boringer vist rent drikkevand. Det samme er tilfældet med prøver fra vandværkets rentvandstank, efter tanken har været tømt og er blevet fyldt igen. Derfor er der fortsat gang i kildeopsporing for at undersøge, hvordan forureningen opstod, så man kan forebygge, at det kan ske på samme måde igen,” skriver Halsnæs Kommune og runder af:

“Den glædelige nyhed er dog fortsat, at alle vandværkets forbrugere her midt i sommervarmen igen kan nyde drikkevandet direkte fra hanen.”

Læs også

Kvinde tager billede af uheld i Næstved: Så går mand amok

 

 

 

Dagens Gossip