Godt nyt til disse danskere: Kan se frem til flere penge mellem hænderne

01/06/2023 15:08

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der godt nyt til disse danskere, der inden længe kan se frem til flere penge på lommen.

Mest læste i dag

En ny lov har set dagens lys, og den kommer godt 50.000 danskere til gode. 

Det sker i kølvandet på, at Folketinget i dag har vedtaget at ændre modregningsreglerne for folkepensionister. Lovændringen indebærer, at folkepensionister vil modtage hele deres grundbeløb og pensionstillæg, uanset om de har en arbejdsindtægt ved siden af. 

Og det forventes, at komme omkring 50.000 pensionister til gode i 2025, da det dermed bliver det mere attraktivt for folkepensionister at arbejde. Det forventes, at omkring 40.000 folkepensionister i 2023, stigende til omkring 50.000 i 2025 ikke længere vil blive modregnet i deres folkepension, hvis de har en arbejdsindtægt ved siden af. 

Det forventes, at de berørte folkepensionister i gennemsnit vil modtage omkring 30.000 kr. (før skat) mere i årlig udbetalt folkepension som følge af afskaffelsen af modregningen. Fx skønnes det, at godt 9.000 pensionister vil opleve en fremgang i ydelsen på mellem 10.000-20.000 kr. årligt. 

Det skønnes endvidere, at forslaget vil bidrage til en stigning i arbejdsudbuddet med cirka 950 ekstra fuldtidspersoner i 2023, stigende til cirka 1.050 personer i 2025. 

Afskaffelsen af modregning som følge af folkepensionisters egen indtægt har virkning fra d. 1. januar 2023. Det betyder, at de folkepensionister, der har fået og vil få nedsat deres grundbeløb og pensionstillæg i løbet af 2023 på grund af deres arbejdsindtægt, vil få pengene tilbage i forbindelse med efterreguleringen af pensionen for 2023, som finder sted i 2024. 

 Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen lægger ikke skjul på, at hun er glad for aftalen: 

“I dag er en rigtig god dag for op mod 50.000 folkepensionister, der oplever at blive modregnet i deres folkepension fordi de arbejder ved siden af. De kan nu sige ja til ekstra arbejde uden at blive modregnet. Det vil naturligvis være en økonomisk motivation for mange, og vi forventer, at flere pensionister, der kan, vil fortsætte med at arbejde”, siger hun og fortsætter: 

“Det vil gavne både den private og den offentlige sektor, der står og mangler hænder, for seniorer udgør med deres viden og erfaring en værdifuld ressource. Jeg synes, vi med forslaget har fundet den rette balance, da folkepensionen fortsat er målrettet dem, der har mindst. Derfor er det også alene folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg, der er berørt af de ændrede regler for modregning”.