Godt nyt til mange danskere: Fra i aften ændres denne corona-regel

Byturen kan fra i aften forlænges med to timer på barer og caféer. Foto: Shutterstock.

Der er godt nyt til de danskere, der godt kan lide at være på bar eller restaurant.

“Klokken er 24, vi lukker.”

Læs også

Efter flere år melder Burger King nu ud: Det stopper her

Sådan har det lydt hos serveringssteder rundt om i Danmark i længere tid. Men nu er der godt nyt til de danskere, der er trætte af at skulle forlade baren omkring midnat.

Fra i aften kan byturen nemlig forlænges med to timer. 

Det fremgår af den aftaletekst, som folketingets partier, med undtagelse af Nye Borgerlige, blev enige om tilbage i juni. 

“Pr. 15. juli 2021 udvides åbningstiden yderligere til kl. 02.00, ligesom forbud mod salg af alkohol lempes tilsvarende,” lyder det i teksten.

En måned siden

I dag er det en måned siden, at kravet om mundbind blev ophævet på alle områder undtagen i den kollektive transport, når man ikke sidder ned. 

Dette krav udfases helt den 1. september 2021, oplyses i aftaleteksten. Samme dato åbner nattelivet, herunder diskoteker, natklubber og lignende - dog med krav om coronapas, men uden andre restriktioner. Den 1. oktober ophæves kravet om coronapas.

Den sidste gruppe inviteres

I dag begynder regionerne også at sende invitationerne ud til den sidste gruppe i vaccinationsprogrammet: De 12-15-årige. 

Det skriver DR.

Det er de 12-14-åriges forældre, der skal tage et kig i e-boksen for at finde børnenes invitationer, mens de 15-årige selv modtager beskeden i deres e-boks.

Forældre til børn på 15-år skal stadig godkende vaccinationen. Det kan godt tage lidt tid, før invitationen rammer e-boksen, og Statens Serum Insitut oplyser til DR, at man kan forvente at have invitationen torsdag.

COVID-19 vaccinen fra Pfizer-BioNTech blev 28. maj godkendt af Europa-Kommissionen til brug hos børn i alderen 12-15 år.

Efterfølgende har Sundhedsstyrelsen, efter vaccinen blev godkendt til børn ned til 12 år, foretaget en grundig faglig vurdering af, om vaccination skal tilbydes i vaccinationsprogrammet til børn i Danmark og anbefaler på det grundlag, at vaccination mod COVID-19 skal tilbydes til børn fra 12-15 år.

Læs også

Medvirkende i populært TV 2-program rejser hård kritik: Sådan var det ikke

 

 

 

Dagens Gossip