Gør chokerende fund i kuffert i Københavns Lufthavn

Foto: Shutterstock.com

Toldstyrelsen gjorde et chokerende fund, da de tjekkede en kuffert i Københavns Lufthavn.

Lørdag den 17. september blev en rejsende udtaget til stikprøvekontrol af toldere i Københavns Lufthavn. Tolderne fandt 29.800 cigaretter fordelt i mandens tre kufferter. Dagen efter blev endnu en rejsende stoppet med ulovlige cigaretter.

Denne gang var der tale om 50.000 cigaretter fordelt i en rejsendes bagage.

Læs også

Melder ud: 4 uger med all-inclusive er billigere end at tænde for varmen derhjemme

"Vi har stoppet knap 80.000 cigaretter hen over weekenden i Københavns Lufthavn. Vi ser løbende sager, hvor rejsende glemmer at fortolde eller ikke kender reglerne. Her var det opmærksomme toldere i lufthavnen, der fik en mistanke, der viste sig at holde stik. Hvis man er i tvivl om, hvad man må tage med hjem fra rejsen, så vil jeg opfordre til at tjekke rejseregler.dk eller gå igennem den røde kanal, når man ankommer," siger Mette Helmundt, der er leder i Toldstyrelsens kontrol i Københavns Lufthavn.

Toldere kontrollerer tobaksvarer som fx cigaretter og vandpibetobak ved alle landets grænser. I 2021 tilbageholdt toldere 12,7 millioner cigaretter, bl.a. takket været et stort fund på 10 millioner cigaretter i en lastbil på Rødbyhavn.

Den samlede mængde cigaretter skønnes at svare til et unddraget beløb på 24,5 millioner kroner i told, moms og afgifter, hvis cigaretterne skulle indføres lovligt i Danmark.

Foto: Toldstyrelsen

Toldstyrelsens kontrol

Toldstyrelsen kontrollerer ved alle Danmarks grænser og kontrollerer varer på vej til både private og virksomheder. Når varer udtages til kontrol, sker det som stikprøver eller baseret på en risikovurdering.

Oplysninger fra andre landes toldmyndigheder og danske myndigheder er med til at danne udgangspunktet for de konkrete risikovurderinger. Scannere og toldhunde indgår i arbejdet med at udvælge og kontrollere varer.

Læs også

Russisk nyhedsvært: “Vi skulle have bombet dem under begravelsen”

 

 

Dagens Gossip