Gør det for 6. gang: Lidl deler stor nyhed

08/06/2023 12:32

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu har en stor nyhed set dagens lys.

Mest læste i dag

Torsdag morgen kunne Lidl løfte sløret for en stor nyhed.  

Tilbage i februar blev det offentliggjort, at Lidl ville overtage Aldis butik på Rådhuspladsen 10 og dermed åbne sin sjette butik i Aarhus. 

Og efter et par måneders ombygning af den 700 kvadratmeter store butik var Lidl torsdag morgen klar til at byde de aarhusianske kunder indenfor. 

For nogle af kunderne var det et velkendt ansigt, der tog imod dem. Butikschefen er nemlig Seier Kragh Hansen, som kommer fra Lidls butik i Risskov. Han har de seneste måneder været med til ombygningen af den tidligere Aldi-butik og lært sit nye team at kende, hvor halvdelen af butikkens ansatte er tidligere Aldi-medarbejdere: 

”Jeg har længe set frem til åbningen, så det var nemt at komme ud af sengen i morges. Jeg kender jo heldigvis byen rigtig godt, da jeg har arbejdet i Lidl i både den sydlige og nordlige del af Aarhus, men jeg er meget spændt på at drive en butik i hjertet af byen, som samtidig også er den første tobaksfrie dagligvarebutik i byen”, fortæller Seier Kragh Hansen, butikschef i Lidl på Rådhuspladsen 10. 

Kunderne blev torsdag morgen mødt af butikkens team med friskbrygget kaffe, juice og bagværk fra Lidls prisvindende bake-off afdeling fra kl. 8, hvor dørene blev slået op til en ny butik fyldt med gode åbningstilbud. 

Den første tobaksfrie dagligvarebutik i Aarhus er åbnet 

Tilbage i 2007 åbnede Lidl sin første butik i Aarhus, og siden er der kommet flere nye til. Den nye og sjette butik adskiller sig på et punkt markant fra de øvrige, da den ikke har tobaks- og nikotinprodukter på hylderne. Det sker som et led i, at dagligvarekæden i maj meldte ud, at man vil udfase alt salg af tobak frem mod udgangen af 2028 – hvorfor alle nye butikker bliver tobaksfri. 

Jens Stratmann, adm. direktør i Lidl, lægger heller ikke skjul på, at de har modtaget positiv feedback fra kunderne: 

“Tilbage i 2018 tog vi som den første dagligvarekæde herhjemme initiativ til at forbyde salg af energidrikke til unge under 16 år. Den beslutning blev truffet med formålet om at passe på unges sundhed og være ansvarlige købmænd. Nu, nogle år senere, har vi taget endnu et vigtigt skridt ved at udfase salget af tobaks- og nikotinprodukter fra vores butikker inden udgangen af 2028. Vi ved, at al forandring tager tid, men vi har heldigvis i store træk oplevet positiv feedback fra kunderne”. 

Også butikkens butikschef ser positivt på initiativet om ikke at sælge tobak i butikken: 

”Jeg er glad for at arbejde i en virksomhed, som tager stilling til, hvad vi sætter på hylderne. Jeg kender til flere rygere, der ville ønske, de aldrig var begyndt. Så hvis initiativet kan få flere til at stoppe med at ryge, så håber og tror jeg, at vores kunder vil vise forståelse for, hvorfor de ikke kan købe cigaretter hos os,” siger Seier Kragh Hansen, butikschef i Lidls nye butik i Aarhus.