Gør du dette med din hund? Så risikerer du snart en stor bøde

04/04/2017 10:15

Emil Ryttergaard

Indland
Det bliver snart en dyr affære at glemme snoren til hunden, når man tager ud på en luftetur med sin bedste ven. Naturstyrelsen skærper tilsynet med alle hunde, der ikke er i snor.

Mest læste i dag

Går man en fredelig tur i skoven, så ses det tit. Hundeejeren går bagerst med snoren i hånden, mens hunden med snuden i mulden går forrest og nyder friheden.

Det er dog ikke tilladt, og i alle offentlige skove skal hundene være i snor. Derfor vil Naturstyrelsen nu skærpe tilsynet med de afslappede hundeejere, så flere husker snoren fremover, skriver Metroxpress

Fra 1. maj skal hundesnoren sidde fastspændt i halsbåndet, ellers koster det 2000 kroner i bøde. Derudover vil Naturstyrelsens skovarbejdere være langt mere opmærksomme på overtrædelser.

- Vi vil føre et hårdere opsyn. Når vi møder folk, der ikke har deres hunde i snor, påpeger vi det altid, men vi har jo også hjemmel til at opkræve folks navn og adresse og anmelde dem for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven, siger Sven Norup, der er vildtkonsulent hos Naturstyrelsen i hovedstaden, til mx.dk.

Sidste år blev der uddelt 30 bøder til hundeejere, og det skærpede tilsyn kommer netop, som de vilde dyr i naturen begynder at yngle. 

Ifølge Sven Norup kan hundene skræmme småvildt som fasaner eller harer væk fra naturområderne, og i værste fald kan de bide dyreungerne ihjel. 

Der er dog stadigvæk undtagelser, hvis man vil lade hunden løbe frit. 

Ved strande, hvor der ikke vokser planter ned til vandet, og i visse hundeskove kan man med ro i sindet lade snoren blive hjemme.

Det er dog ikke alle, der vil have en hund, men i stedet en kat. Da Jimmy fandt nogle efterladte kattekillinger fik han ikke lov til at beholde dem for sin kone. Men så fandt han på en snedig plan.