Grænsehandel på vej til at blive endnu billigere

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Hvis du ikke synes, at det var billigt nok at handle ved grænsen, så vil du måske snart ændre holdning.

Hvis man ikke har noget imod at tage et smut over grænsen, så kan der efterhånden være rigtig mange penge at spare. For leden kom det frem, at tyskerne sænker priserne på benzin og diesel, så de kommer til at blive mindst 3 kroner billigere end i Danmark, og nu sænker de fødevaremomsen.

Læs også

JYSK genåbner

Nyhedsbureauet DPA skriver, at Tyskland i øjeblikket overvarer at sænke fødevaremomsen ned til sølle fem procent i resten af 2022.  Det gør de for at hjælpe de tyske borgere i en tid, hvor der i den grad er gået inflation i den.

Det er dog ikke kun tyskerne, der får glæde af reduceringen af moms. Det gør også danskere, der godt kan lide at handle ved grænsen.

Priserne kommer dermed til at falde betragteligt, og det vil man som dansker altså kunne nyde godt af, når man sætter kursen mod de i forvejen billige grænsebutikker.

"Fødevaremomsen bør sættes ned til fem procent indtil årets udgang. Det hjælper alle borgere hurtigt og ubureaukratisk," fortæller erhvervsminister Bernd Althusmann ifølge nyhedsbureauet DPA.

Hjælperne borgerne mest muligt

Det er dog ikke kun fødevaremomsen og benzinpriserne der bliver reduceret i Tyskland. Man har også valgt at tage et kig på den offentlige transport og sænke priserne helt enormt.

Ifølge JyskeVestkysten.dk så vil man kunne tage på ferietur i hele Tyskland med tog for blot 68 kroner om måneden. Den tyske regeringen har gjort sit til at hjælpe borgerne på rette vej efter en stigende inflation.

Herhjemme har vi fortsat til gode at se, hvad regeringen vil gøre for at hjælpe trængte danskere. I går nævnte Mette Frederiksen dog kort, at man kunne se på skattelettelser.

Læs også

Her er symptomerne på Abekopper

 

 

Dagens Gossip