Her er symptomerne på Abekopper

Foto: Shutterstock

Endnu en dansker er blevet testet positiv for abekopper. Herunder kan du se, hvilke symptomer der er forbundet med virussen.

I øjeblikket spredes virussen abekopper med lynets hast rundt omkring i Europa. Heldigvis sker det ikke med samme hastighed som med coronavirussen, men på ganske få dage har smitten alligevel nået Danmark.

I går blev det første tilfælde af abekopper bekræftet i Danmark, og her til morgen er endnu et tilfælde så bekræftet, mens flere personer er under mistanke for at være smittet med abekopperne.

Læs også

Afslører: Putin forsøgt dræbt

Med tanke på, at der i den kommende tid vil være meget snak om virussen og højst sandsynligt også flere smittetilfælde, har vi valgt at kigge på, hvilke symptomer der er forbundet med abekopper.

Det skal du være opmærksom på

Hvis du er smittet med abekopper, så vil du typisk opleve at få feber, kulderystelser og et udslæt med blærer rundt omkring på kroppen. Disse blærer kan give sår, når de heler. Det skriver Sundhedsstyrelsen på deres hjemmeside.

Bliver du ramt af abekopper, så ventes det at være en mild til moderat sygdom, som du vil blive ramt af. Smittet varer i omkring 2-4 uger, og for langt de fleste vil det gå i sig selv igen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen så ventes langt de fleste patienter i det danske sundhedsvæsen at komme sig helt ovenpå smitten.

Det skal du gøre, hvis du bliver smittet

Hvis du oplever de nævnte symptomer, skal du ikke bare drøne ned til din egen læge. Du anbefales i stedet at kontakte din læge telefonisk.

Du kan selv bringe smitten videre fra det øjeblik, hvor du får symptomer på smitten. Ifølge Sundhedsstyrelsen er inkubationstiden mellem 6 og 16 dage.

Sygdommen stammer fra dyr, men kan derfra smittes mellem mennesker. Dette vil ofte være i forbindelse med samleje.

Læs også

Kommer med særlig abekoppe-advarsel

 

 

Dagens Gossip