Grevinde Alexandra reagerer på 'bombe': Vi er i chok

Foto: Grevinde Alexandra - PR billede

Grevinde Alexandra er rystet og chokeret over den udmelding, der kom fra Kongehuset i dag.

Prins Joachims fire børn får fra årsskiftet frataget deres prinse- og prinsessetitler. Det skriver Kongehuset i en pressemeddelelse.

Du kan læse Kongehusets pressemeddelelse herunder:

Læs også

Far opdagede SMS på søns telefon: Tvang ham til at gå til politiet

I april 2008 tildelte Hendes Majestæt Dronningen sine sønner, deres ægtefæller og deres efterkommere titlen af greve, grevinde og komtesse af Monpezat. I maj 2016 blev det desuden meddelt, at Hans Kongelige Højhed Prins Christian som den eneste af Dronningens børnebørn forventes at modtage årpenge fra staten som voksen.

I naturlig forlængelse heraf har Hendes Majestæt besluttet, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachims efterkommere med virkning fra den 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat, idet deres hidtidige titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalder.

Prins Joachims efterkommere vil således fremover skulle tiltales som excellencer. Dronningens beslutning ligger i tråd med lignende tilpasninger, som andre kongehuse på forskellig vis har gennemført i de senere år.

Hendes Majestæt Dronningen ønsker med sin beslutning at skabe rammerne for, at de fire børnebørn i langt højere grad skal kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til Kongehuset som institution indebærer.

Alle fire børnebørn fastholder deres plads i arvefølgen.

Fra årsskiftet vil prins Nikolai, prins Felix, prinsesse Athena og prins Henrik altså ikke længere kunne benytte deres titler.

Læs også

DMI udsender varsel: Kraftigt regnvejr på vej

 

 

Dagens Gossip