Grisetransport væltede i rundkørsel – Endte med blodbad og 470 døde smågrise

Det blev en rigtig trist dag i Viborg, da en grisetransport med 650 smågrise forulykkede. Det resulterede i, at 480 smågrise måtte lade livet.

I går lige omkring middagstid forulykkede en grisetransport med 650 smågrise i en rundkørsel lidt syd for Viborg. Hvorfor lastbilen pludselig væltede kunne politiet ikke berette om, men situationen var meget kritisk, da B.T i går talte med vagtchef for Midt- og Vestjyllands Politi.

”De ligger alle sammen inde i svinetransporten, og det er selvfølgelig kritisk, for så er der ikke så meget plads. En dyrlæge er på vej til stedet for at tjekke dyrenes tilstand, og så kommer Beredsskabsstyrelsen også for at hjælpe til,” lyder det fra vagtchef Simon Skelkjær.

Det viste sig desværre er blevet rigtig slemt for størstedelen af smågrisene. Mange var blevet klemt i forbindelse med uheldet, og Viborg-Folkeblad beskriver det som et decideret blodbad.

I alt måtte 470 smågrise lade livet. Flere af dem var døde i forbindelse med uheldet, mens andre var nødt til at blive aflivet af en dyrlæge. I alt overlevede 180 ud af de 650 smågrise, og de blev fragtet videre på en anden lastbil.

Tog fem timer at rydde op

Det tog lang tid for både politiet og beredskabsstyrelsen at få ryddet op efter uheldet. Foruden folk fra den lokale brand- og redningsstation, så assisterede 25 personer fra beredskabsstyrelsen med at få grisene flyttet til den anden lastbil, og fjernet de døde grise fra vejen.

Der var også tilkaldt tre dyrlæger, som skulle tilse de tilskadekomne grise, og aflive de smågrise, der var kommet slemt til skade.

Lastbilchaufføren der kom fra Holland, kom ikke alvorligt til skade i uheldet, men han blev alligevel kørt på skadestuen, hvor han skulle undersøges nærmere af lægerne.

Læs også

Nu har tæskehold fået straf: De hoppede på den forkerte

 

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip