Halvdelen af danskerne tror, de kan spare på strømmen: Virkeligheden er en helt anden

Foto: Shutterstock

Danskerne kigger lige nu på timeprisen på strøm som aldrig før, men det er faktisk langt fra alle, som kan spare penge på denne måde.

Rigtig mange husstande kigger i øjeblikket på timeprisen for strøm. Der kan nemlig være stor forskel på prisen klokken 11 og klokken 18 eksempelvis.

Men selvom strømmen ganske vist kan variere en del i løbet af et døgn, så er det langt fra alle der rent faktisk kan spare penge på det.

Læs også

16.500 danskere har modtaget 'mystisk' brev i E-boks

Hvis du for eksempel har en fastprisaftale, så sparer du ikke én eneste øre på at udskyde tøjvask og andre strømslugende gøremål til tidspunkter på døgnet, hvor strømmen er billig.

Med en sådan aftale betaler man nemlig den samme pris altid. Har du sådan en aftale, så kan du altså kun spare penge ved at skære ned på strømforbruget.

Og det har faktisk omkring halvdelen af danskerne. Det fortæller Energiselskabet Norlys, der oplever en stigende interesse fra deres kunder, som gerne vil vide, hvordan de kan gøre deres elregning mindre.

Det fortæller Pernille Storgaard, der er chef for kundeservice hos Norlys, til Radio4 Morgen:

- Mange af vores kunder tror, at de kan spare penge, fordi de har hørt, at el er billigere om natten og dyrere om dagen. Men det kan man altså kun, hvis de har valgt en prisaftale, som understøtter det, siger hun.

Pernille Storgaard forklarer videre til Radio4 Morgen, at der på nuværende tidspunkter findes to produkter, som kunderne kan vælge imellem.

Den ene er en fast prisaftale og den anden er en variabel prisaftale. Når man har en variabel prisaftale, så kan man godt drage fordel af de lave timepriser på strøm.

Med en sådan aftale betaler man nemlig den aktuelle timepris, når der bruges strøm. Men sådan som priserne på strøm er lige nu, ser det ud til, at det er dem med en fastprisaftale, der har gjort den bedste handel, vurderer Pernille Storgaard:

- Du skal tænke dig grundigt om, hvis du overvejer at gå fra en fast prisaftale til en variabel. Hvis du er på en fast prisaftale lige nu, så vil jeg gætte på, at den aftale er billigere end den variable prisaftale, siger hun.

Læs også

Melder ud: Risiko for torden og skybrud

 

Dagens Gossip