Han bliver en hemmelig skygge bag Jonas Vingegaard de næste måneder: Nu sættes der ord på

Skrevet af Emil Martesen

18 uger siden

|

07/02/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu sættes der ord på.

Dagens topnyheder

I 2022 vandt Jonas Vingegaard for første gang verdens største etapeløb, Tour de France, og blev efterfølgende kåret som Årets Sportsnavn 2022 i Danmark. I 2023 lykkedes det på ny rytteren fra Glyngøre at krydse den ikoniske målstreg på Champs-Élysées i Paris og trække den gule trøje over hovedet som samlet vinder af Touren.

Udover at stå øverst på podiet i Tour de France og desuden vinde en fornem etapesejr i det ikoniske løb, så har Jonas Vingegaard stået øverst på skamlen i flere andre løb i 2023.

Den danske cykelrytter vandt Critérium du Dauphiné med to etapesejre undervejs. Han vandt med tre etapesejre samt pointtrøjen Baskerlandet Rundt. Vingegaard kunne ligeledes lade sig hylde som vinder af Gran Camiño , og derudover har Vingegaard vundet en etape i Paris-Nice og blev samlet nummer to i Vuelta a Espana.

Og om 2024 bliver endnu et succesrrigt år for den ydmyge Glyngøre-dreng må vi vente at se.

Selv gør Jonas Vingegaard alt hvad han kan for endnu engang at levere varen i cykelsadlen.

Men de kommende måneder bliver bestemt ikke alene.

Bag enhver stjerne står et hold af dedikerede hjælpere, og i dette tilfælde er det hollandske Steven Kruijswijk, der træder ind i en afgørende rolle.

Steven Kruijswijk, der selv har smagt på succes med en tredjeplads i Tour de France i 2019, er udset til at være Jonas Vingegaards tro følgesvend i de kommende måneder:

"Jeg starter med Tirreno-Adriatico sammen med Jonas Vingegaard. Derefter tager jeg også med ham rundt til mange ting. Til Catalonien Rundt og Baskerlandet Rundt. Derefter tager vi på en træningslejr som Tour-forberedelse, inden den står på Criterium du Dauphiné", siger den 36-årige hollænder i et stort interview med Wielerflits.