Han vandt 19 millioner i Eurojackpot, men ændrede livet for mange andre

Der er mange ting, man gerne vil bruge penge på, når man vinder i spil. En dansker i 50'erne valgte dog at ændre livet for mange andre, da han lykkedes med at vinde 19 millioner kroner i Eurojackpot.

Hvis man tilfældigvis er blevet skidt på af en fugl i dag, eller hvis man bare går og føler sig ekstra heldig, så vil det være i aften, at du bør spille Eurojackpot. Der er nemlig intet mindre end 570 millioner kroner i førstepræmiepuljen, som vil gå til den heldige vinder, der har alle rigtige.

Mindre kan dog også gøre det, og en dansker vandt tilbage i november sidste år en præmie på 19 millioner kroner i Eurojackpot. En gevinst der var livsændrende, men ikke blot for den familie, der vandt pengene.

Manden er er i midten af 50’erne, er gift med en cambodiansk kvinde, og sammen har de syv børn. De købte naturligvis en ny bolig og en ny bil, men derudover har de brugt mange af pengene på at hjælpe andre mennesker, der var i nød.

Læs også

Mand anholdt for at stjæle vens skrabelod med gevinst på stort millionbeløb

Grundet konens afstamning fra Cambodia, valgte de at gøre noget godt for flere fattige børn i landet.

“Det startede med, at vi blev opmærksomme på en skole, hvor børnene ikke havde bøger og skolegrej. Så vi gik ud og købte omkring 330 styk skoletasker, penalhuse, blyanter osv. Ydermere fik de et plastikomslag til deres bøger, så de ikke bliver våde, hvis det regner,” fortæller vinderen til Danske Spil.

Købte cykler til 30 børn

Det stoppede dog ikke der. For via en lokal præst fandt familien ud af, at der var omkring 30 børn i en andet område, der boede så langt væk fra skolen, at de skulle vandre i flere timer dagligt for at komme frem og tilbage.

Det kunne vinderen ikke holde ud at tænke på, så han fik købt cykler til dem alle sammen.

“Altså. Der er jo fuldstændig ubeskriveligt at se glæden i disse børns øjne, når de modtager disse ting. Og ikke kun børnenes – også deres mødre står med tårer i øjenkrogen, når de ser, at deres barn har fået en skoletaske, som de aldrig selv ville få lov at købe. Og det er altså en taske til tre dollar, der her er tale om. Så fattige er de. Men tanken om uddannelse giver dem jo håb for fremtiden. Det er så livsbekræftende at være en del af,” fortæller han i pressemeddelelsen.

Trods de mange gavmilde gaver, så er den heldige vinder ikke færdig endnu med sit velgørenhedsprojekt i Cambodia. Det næste skridt på vejen er at sikre en skole mod regn og rigtig dårligt vejr.

I mellemtiden vil vinderen se frem til en kæmpe fest i juni, hvor de har inviteret alle deres venner med. Det er også blevet til en stor gave til konen, men vinderen vil ikke afsløre hvad det er, da han frygter, at hun læser med.

Læs også

Mand fra Høje Taastrup vinder 1.2 millioner: Konen blev rasende

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip