Hemmeligheden bag Signe Lindkvists MobilePay-brug afsløret: Ud af det blå modtog hun uventet opkald

Skrevet af Emil Martesen

08/12/2023
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Ud af det blå modtog hun uventet opkald.

Mest læste i dag

At overføre penge er blevet så let, at det kan gøres via et par tryk på mobiltelefonen, hvorfor pungen også bliver brugt i mindre grad, end den tidligere er blevet.

Dog bliver man nu overvåget skarpt af bankerne, der kan følge nøje med i, hvor mange penge, der ryger ind og ud af din konto.

Og netop det er blevet bekræftet af Signe Lindkvist i hendes podcast med Iben Hjejle ved navn ‘Sitter’.

Det skriver SE og HØR.

Signe Lindkvist blev nemlig til sin store overraskelse indkaldt til en samtale med sin bankrådgiver, der udtrykte bekymring over hendes hyppige brug af MobilePay:

“Fordi jeg bruger MobilePay for meget. De var simpelthen nærmest bekymrede for, om jeg var en form for hvidvask”, siger tv-værten.

Det afviste hun naturligvis med det samme og påpegede, at hun har børn, som hun sender penge til i ny og næ.

Iben Hjejle delte i podcasten også sine erfaringer og afslørede, at hun modtog en besked fra MobilePay om, at hun snart ville nå sit årlige overførselsmaksimum. 

“Jeg fik sådan en besked fra MobilePay ”Nu har du simpelt hen snart brugt det, du må for i år”. Det var et gigabeløb, så jeg var også sådan ”ej, okay”. Man må overføre 150.000 kroner om året”, udtaler hun med stor forbløffelse over sin egen aktivitet på appen.

De to kvinder delte også årsagerne til deres omfattende brug af MobilePay, der spænder fra teenagebørns økonomiske aktiviteter til en bekvem måde at opdele regninger på, når de er ude at spise. 

Digital betalingsadfærd synes således at have fanget bankernes opmærksomhed, hvilket har ført til dialoger og justeringer af overførselsgrænser.