Her er der slet ingen tvivl: Åbner på mandag

Foto: Søren Breiting/Biofoto/Ritzau Scanpix

Medmindre cafeer og restauranter har haft lyst til at tilbyde takeaway, så har de skulle lukke biksen. Sådan har det været siden, at Mette Frederiksen for to måneder siden lukkede landet ned.

Om ganske få dage lader det dog til, at hjulene kan begynde at dreje rundt igen hos de mange cafeer og restauranter landet over, da det meget vel er dem, der får lov til at åbne op fra den 11. maj.

Læs også

Ny undersøgelse afslører dårligt nyt: Corona er blevet mere aggressiv

En af de personer der føler sig meget sikker, er café-ejer Jørgen Brochorst Christensen, der er indehaver af Café Biografen i Odense.

Han fortæller til Fyens Stiftstidende, at de åbner cafeen op igen fra på mandag.

“Vi åbner på mandag. Det må du gerne citere mig for,” lyder det fra cafeejeren, der fortsætter:

“Vi vil selvfølgelig følge reglerne, men jeg vil virkelig blive overrasket, hvis vi ikke får lov til at åbne i en eller anden form,” lyder det fra Jørgen Brochorst.

Vides ikke i hvilket omfang

Hvordan og hvorledes det kommer til at se ud med åbninger, er der ingen der ved. Der spekuleres i, at restauranter og cafeer i første omgang kun får lov til at åbne op for udendørsservering, men det rygtes også, at der kan være tale om indendørsservering, men hvor der skal være afstand mellem borde, og hvor der kun må være x antal gæster pr. m2 i restauranten.

Hvis ikke restauranter og cafeer kommer til at åbne op fra den 11. maj, så vil det formentlig skabe frustrationer i hele landet. Ifølge en undersøgelse som Ritzau står bag, er det nemlig genåbning af cafeer og restauranter, der står højest på danskernes ønskeliste.

Læs også

Disse danskere kan se frem til 10.000 skattefrie kroner fra regeringen

 

 

Dagens Gossip