Her vil de sænke priserne for alle danskere

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Et nyt forslag vil betyde, at danskerne kan spare mange penge, og de penge kan så blive brugt på restaurantbesøg, oplevelser og lignende.

Coronavirussen har medført massive økonomiske problemer, hvor den ene virksomhed efter den anden er nødsaget til at dreje nøglen om.

Særligt i oplevelsesbranchen som restauranter og hoteller er hårdt ramt, men det er også tilfældet hos de mange butikker i bymidterne, der holder lukket i øjeblikket.

Læs også

På grund af corona: Nyt fantastisk fradrag kan være på vej til danskerne

De virksomheder skal gerne have et ekstra skub i økonomien, når Danmark begynder at åbne op igen, og hertil har Det Økonomiske Råd, der også kalder sig vismændene, valgt at komme med et forslag i kronikken.

Sænk afgifterne på el

Vismændene opfordrer nemlig til en ny skattereform, hvor afgiften til el bliver sat ned for alle danskere. Dermed vil de have flere penge til at bruge på tøj, sko og restaurantbesøg, og det vil i sidste ende få sat skub i økonomien, så Danmark kan vende tilbage til det samme udgangspunkt før coronakrisen.

Det er dog ikke kun økonomien hos restauranter og butikker, som vismændene kommer med et forslag til. De opfordrer nemlig til, at i stedet for at hæve elafgiften igen, så laver man i stedet en gradvis forhøjelse af CO2-afgifterne, da det ifølge dem vil være den mest effektive måde at gennemføre en grønnere omstilling.

Resultatet vil altså være at slå to fluer med et smæk, da forretningslivet vil få pengene mellem hænderne igen, og sidenhen vil regeringen også få flere penge i form af CO2-afgifter.

“Når man har den store offentlige pung fremme, så er det smart at slå to fluer med ét smæk og både sikre arbejdspladser og grøn omstilling. Det gør samtidig, at de arbejdspladser, der bliver skabt eller bibeholdt, er fremtidssikrede,” lyder det fra Klimarådets formand Peter Møllgard ifølge B.T.

Hvad synes du om ideen? Bør man sænke afgifterne på el, så vi danskere har flere penge til sko, tøj og andre fornøjelser efter krisen?

Læs også

Presset vokser på Mette Frederiksen: Denne dag bør Danmark åbne op

 

 

Dagens Gossip